ΤΟ BLOG
28/09/2015 09:31 EEST | Updated 28/09/2016 08:12 EEST

Καλώς ήρθατε στο Greeks Gone West:Reloaded

Ένας σέρφερ. Δύο σεναριογράφοι. Ένας παθολόγος. Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας. Ένας ιερέας...Ετοιμαστείτε να τους γνωρίσετε όλους τον επόμενο μήνα, καθώς ξεκινά ξανά η σειρά Greeks Gone West, μια ετήσια σειρά που προβάλλει βίντεο-ιστορίες από σπουδαίες προσωπικότητες Ελλήνων που ζουν και διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

Ένας σέρφερ. Δύο σεναριογράφοι. Ένας παθολόγος. Ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στο χώρο της τεχνολογίας. Ένας ιερέας...

Ετοιμαστείτε να τους γνωρίσετε όλους τον επόμενο μήνα, καθώς ξεκινά ξανά η σειρά Greeks Gone West, μια ετήσια σειρά που προβάλλει βίντεο-ιστορίες από σπουδαίες προσωπικότητες Ελλήνων που ζουν και διαπρέπουν στις ΗΠΑ.

Η ιστοσελίδα που διαβάζετε φυσικά, είναι δημιούργημα ενός τέτοιου ανθρώπου, που ανήκει στους πιο επιτυχημένους της ελληνικής διασποράς. Κι η ιστορία της περιλαμβάνει θάρρος, δημιουργικότητα, γενναιοδωρία και καινοτομία.

Ανάμεσα στα περίπου 1.3 εκατομμύρια Αμερικανών με ελληνική καταγωγή υπάρχουν πάρα πολλές παρόμοιες ιστορίες. Αυτή η σειρά θα εστιάσει στη διήγηση 20 τέτοιων ιστοριών.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η βασική ανησυχία των Ελλήνων αυτή τη στιγμή είναι η ανεργία. Ετοιμαστείτε λοιπόν για μια παρουσίαση άπειρων ευκαιριών στον τομέα της απασχόλησης, καθώς θα παρουσιάσουμε το προφίλ ενός σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων της Disney, ενός παραγωγού του CNN, ενός μηχανολόγου στο twitter, ενός άλλου που σχεδιάζει τη στρατηγική του YouTube, κι ενός ανθρώπου που κάνει ομιλίες σε κοινό με σκοπό να τους παρακινήσει ή να τους ενθαρρύνει σε κάτι. Αυτή είναι η Αμερική μέσα από το πρίσμα της απασχόλησης, και της εμπειρίας που κουβαλά η ελληνική κοινότητα που διαθέτει τόσο μεγάλη ποικιλία ανθρώπων.

Το στοιχείο που ξεχωρίζει στα προφίλ που θα παρουσιαστούν και που προσωπικά μου αρέσει, είναι η ειλικρίνεια. Αυτοί οι άνθρωποι δεν προσποιούνται πως τα πράγματα είναι εύκολα, και πως όλα είναι ρόδινα. Και κυρίως, αυτό που βγαίνει προς τα έξω, είναι η αίσθηση της ολοκλήρωσης που νιώθουν έχοντας βρει τη θέση τους στον κόσμο. Κάθε ιστορία εκφράζει αυτή την ακαταμάχητη ανησυχία τους.

Είναι ξεκάθαρο ότι -ακολουθώντας και το παράδειγμα της Αριάνα Χάφινγκτον - βρήκαν ένα τρόπο να προοδεύσουν.

Την περασμένη χρονιά 75.000 άνθρωποι παρακολούθησαν ένα ή και περισσότερα επεισόδια της σειράς Greeks Gone West. Αυτή τη χρονιά η ομάδα της παραγωγής μας ταξίδεψε σε έξι πόλεις των ΗΠΑ σε διάστημα εικοσιτριών ημερών για να σας φέρει καινούρια σειρά επεισοδίων.

Κι ελπίζουμε ότι θα αποτελέσουν για σας μια πραγματική πηγή έμπνευσης.