ΚΟΙΝΩΝΙΑ
26/01/2017 06:35 EET | Updated 26/01/2017 06:36 EET

Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» ξαναχτύπησαν στην «Petrogaz». Έδεσαν τους φύλακες, πήραν χρηματοκιβώτιο

tatakis via Getty Images
Athens, Greece - July 2, 2015: Police car securing roads because of marches and protests due to the Greek Referendum voting 2015

Οι «ληστές των χρηματοκιβωτίων» που δρουν στα δυτικά και βόρεια προάστια της Αττικής «ξαναχτύπησαν». Στόχος αυτή τη φορά έγιναν οι εγκαταστάσεις της εταιρίας «Petrogaz» στο 16ο χιλιόμετρο της Αθηνών-Κορίνθου στον Ασπρόπυργο.

Έξι ληστές εισέβαλλαν στην εταιρία στις 3.00 τα ξημερώματα κρατώντας όπλο και λοστούς. Ακινητοποίησαν τους δύο φύλακες, τους έδεσαν με «πλαστικές χειροπέδες» και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο χώρο όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο. Αφού το ξήλωσαν το έβαλαν στο αυτοκίνητο του ενός φύλακα και διέφυγαν.

Μετά από αστυνομικές έρευνες το αυτοκίνητο διαφυγής βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στο Μόρνο Ασπροπύργου. Το όχημα μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τον εντοπισμό αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι πρόκειται για τη συμμορία που έχει χτυπήσει πολλές εγκαταστάσεις στην Αττική τους τελευταίους μήνες. Ο τρόπος δράσης τους είναι ο ίδιος. Χτυπούν τα ξημερώματα, ακινητοποιούν τους φύλακες, γνωρίζουν που βρίσκεται το χρηματοκιβώτιο, το ξηλώνουν, το φορτώνουν σε αυτοκίνητο, διαφεύγουν, εγκαταλείπουν το όχημα και φεύγουν με δεύτερο όχημα διαφυγής. Μόνο το τελευταίο δίμηνο υπολογίζεται ότι έχουν γίνει 15 διαρρήξεις και ληστείες σε επιχειρήσεις στη δυτική και βόρεια πλευρά της Αττικής.