LIFE
25/11/2016 06:04 EET

Ένα ταξίδι ως το Γκέτεμποργκ της Σουηδίας #apoagapi

amita

Τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή γίνονται #apoagapi! Αγνή και αληθινή, όπως η αγάπη μιας μητέρας, κάθε μητέρας! Και στην προκειμένη, η αγάπη της Ειρήνης για τον γιο της, Μάνο, που την οδήγησε χάρη στην Amita μέχρι την Σουηδία, για να τον καμαρώσει να παίρνει μέρος στο μεγαλύτερο διεθνές πρωτάθλημα για νέους, το Gothia Cup.

Ο Μάνος είχε δείξει από μικρός την κλίση του στο ποδόσφαιρο. Ακόμα και στην κοιλιά της Ειρήνης, κλωτσούσε σαν να βρίσκεται σε κάποιο μεγάλο γήπεδο της Ευρώπης. «Ποδοσφαιριστής θα γίνει», έλεγαν όλοι στην Ειρήνη και εκείνη «ψήλωνε» από υπερηφάνεια κάθε φορά που το άκουγε.

Και πράγματι έγινε!

«Από πολύ μι­κρούλης είχε μια φυσική κλίση: έπαιρνε την μπάλα και τη χειριζόταν με μοναδική άνεση για την ηλικία του».

Ο Μάνος αποδείχτηκε ταλέντο στην μπάλα. Από μικρή ηλικία η Ειρήνη τον πήγαινε για προπόνηση, καθόταν στις κερκίδες και τον καμάρωνε να παίζει, περήφανη για τα κατορθώματά του. Φέτος το καλοκαίρι, στα 12 του πλέον, ο Μάνος είχε την ευκαιρία να λάβει μέρος με την ομάδα του, τον Αθλητικό Όμιλο Αγίας Παρασκευής, στο Gothia Cup στην Σουηδία, το μεγαλύτερο, διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου για νέους. Η Ειρήνη ενθουσιάστηκε για τη μεγάλη ευκαιρία που είχε ο γιος της, αλλά ταυτόχρονα αγχώθηκε. Θα ήταν η πρώτη φορά που θα έφευγε τόσο μακριά από το σπίτι και εκείνη δεν μπορούσε να πάει μαζί του. «Δεν είχε κάνει ποτέ μόνος του ταξίδι στο εξωτερικό. Μέχρι σήμερα είμαστε σε όλα μαζί», διηγείται η Ειρήνη.

Καμία μητέρα όμως δεν θέλει να λείπει από τις σημαντικές στιγμές του παιδιού της. Η Ειρήνη, λοιπόν, αποφάσισε να δράσει, ψάχνοντας τον σύμμαχο που θα τη βοηθούσε να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να βρεθεί κοντά στον Μάνο σε αυτήν την «πρώτη» του φορά. Είχε διαβάσει στο διαδίκτυο και τα περιοδικά για την ενέργεια που είχε δημιουργήσει η Amita στο website www.apoagapi.gr, μια ειδικά διαμορ­φωμένη πλατφόρμα μέσω της οποίας ο αγαπημένος χυμός έχει πραγματοποιήσει τις ευχές πολλών μαμάδων να είναι εκεί για τα παιδιά τους, όταν οι περιστάσεις δεν βοηθούσαν.

«Μου είχε φανεί πολύ ενδιαφέρον. Όταν συμπλήρωσα την αίτηση, δεν είχε γίνει ακόμη πραγματικότητα η ευχή κάποιας μαμάς. Ένιωθα πως δεν έχω και πολλές πιθανότη­τες, καθώς οι αιτήσεις θα ήταν χιλιάδες».

Η ευχή της Ειρήνης, όμως, εισακούστηκε και πραγματοποιήθηκε #apoagapi. Με τη βοήθεια της Αmita, κατάφερε να ταξιδέψει στο Γκέντενμποργκ της Σουηδίας και να είναι δίπλα στον Μάνο σε κάθε του αγώνα!

«Ήταν μια πολύ σημαντική στιγμή για τον Μάνο. Ήθελα να βρίσκομαι δίπλα του. Ξέραμε, όμως, ότι ήταν αδύνατο. Και οι δύο. Οπότε δεν με περίμενε με τίποτα».

Όλα κύλησαν βάσει του σχεδίου που είχε καταστρώσει η Amita. Την ώρα του αποχωρισμού στο αεροδρόμιο, η Ειρήνη πήρε τον Μάνο μία μεγάλη αγκαλιά και του επιβεβαίωσε λυπημένη πως θα έπρεπε να ξεκινήσει για αυτό το σημαντικό ταξίδι χωρίς εκείνη. Ο μικρός έφυγε για την Σουηδία μόνος, χωρίς να γνωρίζει ότι η μαμά του θα αναχωρούσε για τον ίδιο προορισμό 4 ώρες αργότερα.

Για 2 μέρες η Ειρήνη βρισκόταν στην Σουηδία και κρυβόταν από τον Μάνο, περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να γίνει η έκπληξη. Η Amita ήταν σε συνεχή επικοινωνία με τον προπονητή του Μάνου -συνένοχος κι αυτός στο κόλπο- ο οποίος συνόδευε την ομάδα και ενημέρωνε για κάθε κίνηση του μικρού.

Κι έτσι, ο Μάνος δεν είχε υποψιαστεί απολύτως τίποτα... μέχρι τη στιγμή που είδε τη μητέρα του ξαφνικά μπροστά του λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει ο πρώτος αγώνας του τουρνουά!

Και φυσικά, έτρεξε να την αγκαλιάσει και πήρε δύναμη για όλους τους αγώνες του τουρνουά που ακολούθησαν. Η μητέρα του παρακολούθησε τον πρώτο του αγώνα, αλλά και όλους τους υπόλοιπους, γεμάτη χαρά και υπερηφάνεια.

«Σε όλους τους αγώνες έπαιζε με την ψυχή του. Ναι, έπαιζε και δεν τον ένοιαζε. Πώς να μην τον καμαρώνω; Αν κι ο μικρότερος στην ομάδα, δεν θέλει να του χαρίζονται. Θέλει να τον βλέπουν ως ίσο. Το αγόρι μου!».

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του κάθε αγώνα, του Μάνου του έφτανε που είχε τη μαμά του «εκεί», να πανηγυρίζει από τις κερκίδες για κάθε του σουτ.

«Χάρηκα τόσο πολύ που το έζησα όλο αυτό γιατί ο Μάνος έχει μεγαλώσει και θα αρχίσει να φεύγει πια μακριά μου».

Η Amita δεν ήταν εκεί μόνο για την Ειρήνη. Βρίσκεται στο πλευρό όλων των μαμάδων που αγωνίζονται κάθε μέρα να κάνουν τα πάντα με χαμόγελο και να μην στερήσουν τίποτα από τα παιδιά τους και έτσι πολλές ακόμα μαμάδες έχουν δει τις ευχές τους να γίνονται πραγματικότητα. Μπείτε στην πλατφόρμα www.apoagapi.gr για να δείτε τις ξεχωριστές τους ιστορίες και μην ξεχνάτε πως πίσω από κάθε σημαντική στιγμή του παιδιού σας, είστε πάντα εσείς! Είτε είστε είτε δεν είστε εκεί…

Sponsored Post