LIFE
04/10/2018 13:43 EEST | Updated 04/10/2018 13:50 EEST

10 υπέροχα, παράξενα πλάσματα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

wwforgau

Παγκόσμια ημέρα ζώων σήμερα, 4 Οκτωβρίου, το hashtag #WorldAnimalDay είναι πρώτο σχεδόν παντού και όλοι βρίσκουμε την πλέον κατάλληλη αφορμή για να χαμογελάσουμε με τις αξιολάτρευτες φάτσες που κάνουν καλύτερη τη ζωή μας.

Ωστόσο, σήμερα δεν γιορτάζουν μόνο τα χνουδωτά, γλυκούλικα ζωάκια που θα θέλαμε για pet. Γιορτάζουν όλα τα ζώα της γης και η αυστραλέζικη wwf αφιερώνει τις φωτογραφίες της στα ζώα με τη μεγαλύτερη διαφορετικότητα. Όλα έχουν κάτι ενδιαφέρον να πουν.

wwf

Μεγαλοπόδαρος με το περίεργο ράμφος

Οι φαλαινοκέφαλοι πελαργοί έχουν εξαιρετικά μεγάλα πόδια για να τους βοηθήσουν να στέκονται στην υδρόβια βλάστηση. Ζουν σε έλη, βάλτους και υγρότοπους σε ολόκληρη την Αφρική.

wwf

Πρωταθλητής καμουφλάζ

Συναντάται στον Ειρηνικό Ωκεανό, αν και αυτό το σπάνιο είδος δαντελωτού λιονταρόψαρου είναι απίστευτα δύσκολο να εντοπιστεί, γιατί γίνονται ένα με τα κοράλια.

wwf

Χαμαιλεοντομικρούλης
Ο πυγμαίος χαμαιλέοντας είναι ένα από τα μικρότερα ερπετά του κόσμου. Ζει στο Nosy Be, ένα νησί που βρίσκεται στη βορειοδυτική Μαδαγασκάρη.

wwf

Η ζωή είναι μικρή για τη luna

Oι πεταλούδες luna moons ζουν μόνο για μια εβδομάδα - ικανό ωστόσο χρονικό διάστημα για να αναπαραχθούν. Φανταστείτε ότι εντός της μιας βδομάδας που ζει, βρίσκει σύντροφο και γεννάει και 400-600 αυγά!

wwf

Μορφή από τις λίγες

Η αλεπού της Σαχάρας, ή αλεπουδίτσα φένεκ  ζει στις ερήμους της Βόρειας Αφρικής. Τα τεράστια αυτιά της δεν της χρησιμεύουν μόνο για να ακούει τα θηράματα της όταν κινούνται υπόγεια, αλλά και για τις βοηθά να διατηρούν μια δροσερή θερμοκρασία μέσα στο καυτό αμμώδες τοπίο.

wwf

Διχασμένη γαζέλα-ζέβρα

Η οκάπι είναι ένα πολύ σπάνιο ζώο που συναντάται αποκλειστικά στα δάση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και είναι ακόμα πιο σπάνιο να δει κάποιος από κοντά ένα οκάπι. Αυτό συμβαίνει, γιατί έχοντας έντονη αίσθηση όσφρησης και ακοής, τρέχουν μακριά -από πιθανά αρπακτικά- με τον παραμικρό θόρυβο.

wwf

Γαρίδα ουράνιο τόξο

Η πολύχρωμη γαρίδα μάντις δεν είναι όσο αθώα φαίνεται. Είναι πολύ γρήγορη και σκοτώνει τα θηράματά της, τυλίγοντας το σκληρό σώμα της γύρω τους.

wwf

Ούτε κάστορας, ούτε γουρουνάκι. Τι είναι;

Ο καπιμπάρας (υδρόχοιρος) είναι το μεγαλύτερο τρωκτικό στον κόσμο. Όχι μόνο τους αρέσει να σκαρφαλώνουν παντού, αλλά μπορούν επίσης να κολυμπήσουν και να μείνουν κάτω από το νερό για πέντε λεπτά.

wwf

Το μέγεθος δεν μετράει

Αυτό το μικρό καβούρι πομ-πομ είναι άγριο, παρά το μικρό μέγεθός του. Είναι γνωστός και ως «πυγμάχος», αρπάζει στα νύχια του τα θύματά του και όταν απειλείται, θα τρυπήσει τον εχθρό του.

wwf

Μυστηριώδης επισκέπτης

Το τριχωτό αρμαντίλο είναι ένα πολύ σπάνιο είδος που έχει εντοπιστεί μόνο στα τροπικά περουβιανά δάση. Αναφέρεται ως ζώο με ”ελλιπή δεδομένα” στον κόκκινο κατάλογο της IUCN, καθώς υπάρχουν ελάχιστα γνωστά στοιχεία για τη ζωή του.