ΔΙΕΘΝΕΣ
14/03/2019 17:29 EET

15χρονη «Ραπουνζέλ» στην Ουκρανία σπάει το ρεκόρ με τα πιο μακριά μαλλιά

Δεν τα έχει κόψει ποτέ στη ζωή της.

Barcroft Media via Getty Images

Η 15χρονη Ολένα Κορζένιουκ έχει ύψος 1,65. Το μήκος των μαλλιών της, όμως, αγγίζει τα 232 εκατοστά. Οταν κάθεται σε καρέκλα, οι άκρες της εντυπωσιακής κόμης της «σκουπίζουν» το πάτωμα.

Τα μέλη της αρχής που καταγράφει τα ρεκόρ στην Ουκρανία δηλώνουν ενθουσιασμένα. Είχαν μετρήσει τα μαλλιά της Ολενα πριν από 6 μήνες και ήταν 50 εκατοστά κοντύτερα.

Barcroft Media via Getty Images

Ο Βιτάλι Ζόριν, από το Εθνικό Μητρώο των Ρεκόρ λέει ότι είναι συγκλονιστικό.

«Το προηγούμενο καλύτερο επίτευγμα ήταν 135 εκατοστά το 2013. Συνήθως οι γονείς υπερβάλλουν με το μήκος των μαλλιών των παιδιών τους.Η περίπτωση  της Ολένα είναι η πιο απίστευτη από όλες. Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι έχει μεγαλώσει κατά μισό μέτρο το μήκος των μαλλιών της τους τελευταίους 6 μήνες» τονίζει.

Barcroft Media via Getty Images

Oμάδα από κομμωτές και στυλίστες χρειάστηκαν τέσσερις ώρες προετοιμάζοντας τα μαλλιά της 15χρονης για να καταγραφεί το νέο ρεκόρ. Τα  μαλλιά της Ολένα είναι φυσικά ξανθά και ελαφρώς κυματιστά. Είναι ένας τύπος μαλλιών που σπάνια μεγαλώνει τόσο πολύ. Αλλά το κορίτσι λέει ότι το μυστικό είναι η αγάπη και η φροντίδα. «Ποτέ δεν έκοψα τα μαλλιά μου, ποτέ στη ζωή μου», λέει. Και συμπληρώνει: «Οπως λέω σε όλους, η μόνη φορά ήταν όταν ήμουν 3 μηνών και ο ιερέας τα έκοψε κατά τη διάρκεια της βάπτισης».

Pyotr Sivkov via Getty Images

Η μαθήτρια από το Κίεβο χρειάζεται μισή ώρα για λούσιμο και άλλα 20-40 λεπτά για χτένισμα.

 Η Ουκρανή «Ραπουνζέλ» προσβλέπει τώρα σε παγκόσμια αναγνώριση. Επί του παρόντος, η 16χρονη Νιλάνσι Πάτελ από την Ινδία κατέχει το ρεκόρ της έφηβης με τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου. Το μήκος των μαλλιών της  καταγράφηκε στα 170,5 εκατοστά τον Δεκέμβριο του 2018, οπότε η Ολένα με τα 235 εκατοστά έχει πολλές πιθανότητες να πάρει τη θέση της στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Πηγή: Associated Press