«1917»: Το τρέιλερ της νέας ταινίας του Σαμ Μέντες και η ωμότητα του Α Παγκοσμίου Πολέμου

Ο Βρετανός σκηνοθέτης δουλεύει με μονοπλάνο, στα χνάρια του Ιναρίτου και παλαιότερα, του Χίτσκοκ.
Andrew Milligan - PA Images via Getty Images

Η νέα ταινία του Σαμ Μέντες έχει τίτλο «1917», θέμα τον Α′ Παγκόσμιο Πόλεμο και θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι, θα οδηγήσει τον Βρετανό σκηνοθέτη ξανά στα Όσκαρ.

Στο νέο τρέιλερ για «το θρίλερ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου», όπως έχει χαρακτηριστεί η ταινία, η κάμερα ακολουθεί δύο νεαρούς στρατιώτες, τους Σκόφιλντ και Μπλέικ, που αναλαμβάνουν την επικίνδυνη αποστολή να περάσουν σε εχθρικό έδαφος και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα μπορούσε να σταματήσει μια φονική επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες.

Ωστόσο, το στοιχείο που κάνει τη διαφορά στο επικό δράμα του Μέντες είναι η προσέγγιση του, εν ολίγοις η τεχνική της μιας λήψης -το γνωστό μονοπλάνο-, όπου η σκηνή φαίνεται να έχει γυριστεί σε ένα συνεχές πλάνο. Την τεχνική χρησιμοποίησαν οι Άλφρεντ Χίτσκοκ στην ταινία «Rope» (Ο Βρόχος) και Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου στο «Birdman».

Στο τρέιλερ, που έδωσε στη δημοσιότητα η Universal Pictures εμφανίζονται επίσης οι Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Ρίτσαρντ Μέιντεν, Μαρκ Στρονγκ και Άντριου Σκοτ.

Λίγες μέρες πριν από το τρέιλερ του «1917» κυκλοφόρησε βίντεο από τα γυρίσματα της ταινίας, στο οποίο ο κορυφαίος διευθυντής Φωτογραφίας Ρότζερ Ντίκινς και ο Σαμ Μέντες εξηγούν τη σύλληψη και την εκτέλεση της ιδέας του μονοπλάνου.

«Αυτό που ο Ρότζερ καταφέρνει να επιτύχει είναι η κάμερα να γίνεται τρίτος χαρακτήρας» ανέφερε ο Μέντες κατά τη διάρκεια συζήτησης στο New York Comic Con. «Αν βλέπεις την ταινία και σκέφτεσαι, είναι μία λήψη νομίζω ότι θα έχουμε αποτύχει. Εάν δεν ενδιαφέρεστε για τους χαρακτήρες, εάν δεν πηγαίνετε σε αυτό το ταξίδι μαζί τους, τότε ποιο είναι το θέμα; » τόνισε.

Η ταινία «1917» θα προβληθεί ανήμερα των Χριστουγέννων σε περιορισμένο αριθμό αιθουσών και θα βγει στις αίθουσες στις 10 Ιανουαρίου 2020.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή