ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
27/06/2020 12:03 EEST

1.955 καταλύματα εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους»

Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου ξεκινούν οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων.

Olga_Gavrilova via Getty Images

Η πρώτη φάση του επιδοτούμενου προγράμματος «Τουρισμός Για Όλους», του Υπουργείου Τουρισμού, ολοκληρώθηκε.

Αφορούσε τις δηλώσεις συμμετοχής των παρόχων, δηλαδή των καταλυμάτων που θέλουν να παρέχουν φιλοξενία στους δικαιούχους του προγράμματος.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Τουρισμού, οι αιτήσεις ανέρχονται σε 1.955, αριθμός που ξεπέρασε κάθε αρχική προσδοκία, ενώ οι αιτήσεις καλύπτουν όλες τις Περιφέρειες της χώρας και αφορούν σε όλες τις κατηγορίες (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια κ.ά.).

Με το πρόγραμμα «Τουρισμός Για Όλους», το μεγαλύτερο τα τελευταία χρόνια πρόγραμμα ενίσχυσης του εσωτερικού τουρισμού, το οποίο είναι ανεξάρτητο από το πρόγραμμα του «Κοινωνικού Τουρισμού» του ΟΑΕΔ, ύψους 30 εκατ. ευρώ, η ελληνική κυβέρνηση διαθέτει επιπλέον 30 εκατ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε 250.000 δικαιούχους και ωφελούμενούς τους να απολαύσουν σχεδόν μία εβδομάδα διακοπών σε μια σειρά από πανέμορφους προορισμούς, σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού έχει μια διττή στόχευση, καθώς αποσκοπεί και στην τόνωση της τουριστικής κίνησης προς όφελος και των επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου και απευθύνεται σχεδόν στο σύνολο των Ελλήνων, εφόσον το 90% των πολιτών μπορεί να υποβάλει αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα. Το κριτήριο είναι 16.000 ευρώ για ετήσιο ατομικό εισόδημα και από 28.000 για το οικογενειακό, συν την προσαύξηση 1.500 ευρώ ανά τέκνο, 33.000 για τρίτεκνες οικογένειες και 38.000 για πολύτεκνες οικογένειες.

Επιδοτούνται κατά το ήμισυ του μισθώματος 4 διανυκτερεύσεις, φτάνοντας συνολικά στα 120 ευρώ ανά άτομο. Υπολογίζεται ότι η υλοποίηση του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους» θα παρέχει εφέτος περίπου 1 εκατομμύριο διανυκτερεύσεις.

Τώρα, οι δηλώσεις συμμετοχής των δικαιούχων θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 29 Ιουνίου, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή, 5 Ιουλίου και θα υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής www.tourism4all.gov.gr.