20 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε λίγο καλύτερα

Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.

Μια γκρίζα μέρα, μια συναισθηματικά βαριά μέρα για εσάς, ίσως χρειάζεσθε, αν σας λείπει η έμπνευση, να ρίξετε μια ματιά σε μια λίστα με τα 20 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να νιώσετε λίγο καλύτερα, για να αποσυνδεθείτε από την δουλειά σας, τα προβλήματά σας, τις υποχρεώσεις σας, να φτιάξετε τη διάθεσή σας και να ανανεώσετε την ενέργειά σας.

1. Συμμαζέψτε, τακτοποιήστε το χώρο σας, το γραφείο σας, εκεί που βρίσκεστε αυτή τη στιγμή. Πετάξτε τα άχρηστα πράγματα, ταξινομήστε τα χαρτιά σας. Δημιουργήστε χώρο για το καινούριο. Θα ανανεωθείτε. Θα σας φέρει ψυχική γαλήνη και έτσι θα μπορέσετε να επικεντρωθείτε σε αυτό που κάνετε. Η τάξη θα φέρει αρμονία και ηρεμία στο μυαλό και στην καρδιά σας.

2. Ανοίξτε τα παράθυρα. Ο φρέσκος αέρας θα αναζωογονήσει τον χώρο σας και εσάς τον ίδιο.

3. Πετάξτε όλα τα σκουπίδια που είναι πηγή χαμηλής ενέργειας.

4. Αγοράστε φρέσκα λουλούδια που με τα ζωντανά χρώματά τους και το άρωμά τους ομορφαίνουν τον χώρο και είναι πηγή χαράς και απόλαυσης.

5. Φτιάξτε έναν ωραίο καφέ ή ένα ζεστό τσάι ή ό,τι άλλο προτιμάτε.

6. Ανάψτε ένα κερί, ή αρωματικά στικ στο δωμάτιο.

7. Μείνετε μόνοι με τον εαυτό σας και διαλογιστείτε για λίγα λεπτά, πάρτε βαθιές ανάσες, αδειάστε το μυαλό σας από σκέψεις και αισθήματα, θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και θα κοιτάξετε μέσα σας με ηρεμία και γαλήνη. Αν γνωρίζετε, κάντε ασκήσεις γιόγκα.

8. Βάλτε την αγαπημένη μουσική σας δυνατά και αφήστε την να πλημμυρίσει το σπίτι και ύστερα τραγουδήστε ή ακόμα πιο καλά χορέψτε στο ρυθμό της μουσικής.

9. Φροντίστε τα φυτά σας, ποτίστε τα, ξεχορταριάστε τον κήπο σας. H κηπουρική είναι ψυχοθεραπεία.

10. Κεράστε τον εαυτό σας ένα ωραίο σνακ/γεύμα ή απολαύστε ένα γλυκό, ένα φρούτο.

11. Σε αυτό το ήρεμο περιβάλλον που έχετε δημιουργήσει, διαβάστε μερικές σελίδες από το βιβλίο σας.

12. Απολαύστε ένα ντους με αφρόλουτρο, ή ένα ζεστό χαλαρωτικό μπάνιο και σκεφτείτε θετικά. Σκεφτείτε για όσα είστε ευγνώμονες στη ζωή σας.

13. Πάρτε έναν υπνάκο κάποιων λεπτών. Αυτό το μικρό διάλειμμα θα σας ξεκουράσει, θα σας δώσει την καλή διάθεση και την ενέργεια να συνεχίσετε και θα ανεβάσει την επίδοση σας για το υπόλοιπο της ημέρας.

14. Τηλεφωνήστε σε μια καλή φίλη/ο σας για να πείτε τα νέα σας.

15. Βγείτε μια βόλτα, περπατήστε, κάντε ποδήλατο.

16. Δείτε μια αγαπημένη ταινία, μια κωμωδία που σας κάνει πάντα να ξεκαρδίζεστε στα γέλια.

17. Οργανώστε τη διασκέδασή σας. Βγάλτε εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση, μία ταινία στο σινεμά, μία συναυλία, μία έκθεση.

18. Ψάξτε στο διαδίκτυο για εκδρομές και ταξίδια.

19. Παίξτε με το κατοικίδιο σας. Η ευτυχία βρίσκεται στα απλά πράγματα.

20. Ονειρευτείτε και χαμογελάστε.