2020: οι 40άρες ίσον με 2 20άρες

Το 2άρι μέσα στο εικοσάρι τώρα διπλό, ως ο πιο θηλυκός μεταξύ όλων των αριθμών, με καμπύλες που παραπέμπουν στην ευελιξία και τη διπλωματία ως ανάγκη των καιρών.
Delpixart via Getty Images

Δίσεκτος ο Νέος Χρόνος 2020, με τα εικοσάρια του διπλά, τις χάρες του διπλές, με τη σοφία και τη γοητεία μιας σαραντάρας όπως τραγουδούσε η Ρίτα Σακελλαρίου το 1987 «οι σαραντάρες ίσον με δύο εικοσάρες» επαινώντας τις διπλές χάρες. Το Α το καλό μπαίνει με δυο άριστα εικοσάρια για εμάς που ΑΑΑ αβάδιστα ζήσαμε την καταστροφολογία του Milennium το 2000 με το ένα του 20άρι. Για εμάς που κάποια στιγμή αποχαιρετήσαμε το 2019 γιορτάζοντας «πάει ο παλιός ο χρόνος» και το επόμενο λεπτό νοσταλγήσαμε βυθισμένοι στα holiday blues. Για εμάς που σαν γονείς δεν ενθαρρύνουμε τη βαθμοθηρία αλλά που μουρμουρίζουμε «βρε παιδάκι μου είναι κι ο βαθμός ένας γνώμονας».

2020: το 2άρι μέσα στο εικοσάρι τώρα διπλό, ως ο πιο θηλυκός μεταξύ όλων των αριθμών, με καμπύλες που παραπέμπουν στην ευελιξία και τη διπλωματία ως ανάγκη των καιρών. Το μηδέν, επίσης διπλό, που παραπέμπει στους κύκλους της ζωής που αέναα ανοίγουν και κλείνουν σε μία ροπή προς την προσωπική ανάπτυξη, την κοινωνική ανάταση και την ψυχική ανάσταση. Αν αναλογιστεί κανείς ότι διπλό αριθμό θα ξαναζήσουμε -όχι εμείς, οι απόγονοί μας- το 3030 αντιλαμβάνεται τη δύναμη που κρύβει η 20ή χρονιά της 3ης χιλιετίας, το σωτήριον έτος 2020. Νέα μέρα, Νέος Μήνας, Νέο Έτος, Νέα Δεκαετία. Τι δύναμη, τι ενέργεια, τι ένταση, τι ικανότητα, τι ισχύς, τι ξεκίνημα! Και πάλι από την Αρχή!

2020: Ξυπνάμε στην αυγή της νέας δεκαετίας και αναλογιζόμαστε όλα που σημαίνουν την Αρχή στη ζωή μας στα πρώτα βήματα του Ιανού (θεός κάθε αρχής, εξ ου και Ιανουάριος). Με κάθε αρχή και η Αρχή του Αρχιμήδη* εφαρμόζεται στο ηλεκτρονικά καταληφθέν περιβάλλον μας που τίποτα δεν μένει πια κρυφό παρά το GDPR. Οτιδήποτε κάνουμε στη ρευστή κοινωνία μας γίνεται αμέσως αντιληπτό από τους άλλους καθώς η δράση μας δημιουργεί αντίδραση. Ουδέν κρυφόν υπό το Διαδίκτυο με τους κυματισμούς που δημιουργούμε να μεταφέρονται στο διηνεκές.

2020: «Μέτρον Άριστον» θα έλεγε ο Πυθαγόρας για το Νέο Έτος και θα έβαζε στην κούπα του τα 2 20άρια αλλά μόνο το ένα θα ήταν κάτω από τη γραμμή του μέτρου. Το άλλο θα ήταν πλεονάζον, περίσσιο, περιττό, παραπανίσιο. Όπως στην κοινωνία της αφθονίας που ζούμε και ο καθένας μας υποδέχεται το νέο έτος με μια λίστα με αποφάσεις πιο μακριά κι από τη λίστα του Σούπερ-μάρκετ. Είναι τα New Years Resolutions, μικρές μάχες με στόχο να κερδίζουμε μια μικρή νίκη τη φορά. “Aρχή άνδρα δείκνυσι” που σημαίνει «η εξουσία αποκαλύπτει τις δυνατότητες του ανθρώπου, δείχνει τις ικανότητες και το χαρακτήρα του». Με άλλα λόγια, ό,τι στόχο θέσαμε είναι στο χέρι μας να τον πετύχουμε. Εμπρός λοιπόν καλά μου πόδια!

2020: Καμιά πρόβλεψη από τον Καζαμία. 366 λευκές σελίδες στο έτος ΒΚ σύμφωνα με το ελληνικό αλφάβητο. Το πρώτο μωρό που γεννήθηκε, το πρώτο πλοίο που έπιασε λιμάνι, το πρώτο αεροπλάνο που προσγειώθηκε. Η πρώτη αλλαγή του χρόνου στην Ωκεανία. Τάσεις στον κόσμο, από τη μπλούζα που θα φορεθεί περισσότερο μέχρι την κλιματική αλλαγή και την τεχνητή νοημοσύνη. Τι κι αν το Νέο Έτος μπήκε με απαγορευτικό απόπλου, τίποτα δεν έχει αλλάξει και τίποτα δεν είναι όπως παλιά.

*Αρχή Αρχιμήδη: «κάθε σώμα βυθισμένο σε ρευστό δέχεται άνωση ίση με το βάρος του ρευστού που εκτοπίζει»

Δημοφιλή