23χρονος ποδηλάτης πεθαίνει την ώρα της κούρσας. Πέφτει αναίσθητος ενώ δίπλα του συνεχίζουν να περνούν οι αθλητές (vid)

23χρονος ποδηλάτης πεθαίνει εν ώρα αγώνα. Πέφτει αναίσθητος ενώ δίπλα του συνεχίζουν να περνούν οι αθλητές (vid)
|

(Προσοχή σκληρές εικόνες)

Βέλγος ποδηλάτης, 23 ετών κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του κλασικού αγώνα Paris-Roubaix. Μέσα σε δευτερόλεπτα υπέστη, όπως έγινε στη συνέχεια γνωστό, καρδιακή ανακοπή ενώ αγωνιζόταν και έπεσε στο χώμα ενώ δίπλα του περνούσαν οι άλλοι αθλητές που μετείχαν στον αγώνα.

Πρόκειται για τον αθλητή Michael Goolaerts και όπως φαίνεται στο βίντεο κάποια στιγμή χάνει τις αισθήσεις του και πέφτει με δύναμη στο χώμα (φαίνεται στο βάθος στα πλάνα του πρώτου βίντεο στο 0:53 και μετά) ενώ παρά τις προσπάθειες των γιατρών αλλά και του προσωπικού στο νοσοκομείο της Λιλ όπου διακομίστηκε , δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Στο δεύτερο βίντεο εμφανίζεται ήδη πεσμένος στο έδαφος.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Με απερίγραπτη θλίψη σας ενημερώνουμε πως ο ποδηλάτης και φίλος μας Michael Goolaerts πέθανε σήμερα. Πέθανε το απόγευμα της Κυριακής σε νοσοκομείο της Λιλ παρουσία της οικογένειας και αγαπημένων προσώπων του. Πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Δεν θα υπάρξει νέα ανακοίνωση καθώς θέλουμε να δώσουμε χρόνο στους οικείους του να αντιμετωπίσουν αυτή την τρομερή απώλεια».