2.500 γυναίκες βούτηξαν γυμνές στη θάλασσα και κατέκτησαν ρεκόρ Γκίνες

Έσπασαν το ρεκόρ που κατείχε η Αυστραλία από το 2015

Το Σάββατο, με 12 βαθμούς Κελσίου, στην παραλία Magheramore (50 χλμ μακριά από το Δουβλίνο) 2.500 τολμηρές γυναίκες έβγαλαν τα ρούχα τους και έριξαν τη βουτιά τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Πρόκειται για την έκτη ετήσια συνάντηση Strip&Dip, που αποτελεί έμπνευση της Deidre Featherstone, μιας γυναίκας που υποβλήθηκε σε θεραπεία για καρκίνο του μαστού.

Τελικά οι γυναίκες έσπασαν το υπάρχον παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες, το οποίο είχε η Αυστραλία, όταν 786 άνθρωποι έκαναν κάτι αντίστοιχο στο Περθ, το 2015.

Το Strip&Dip έχει κυρίως φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Περισσότερα από 150.000 ευρώ έχουν συγκεντρωθεί μέχει σήμερα για παιδιά που πάσχουν από καρκίνο, με τις συμμετέχουσες του Σαββάτου να συγκεντρώνουν χρήματα για μια φιλανθρωπική οργάνωση για παιδιά.

«Ήταν απίστευτα. Δεν έχω υπάρξει ποτέ ξανά γυμνή μπροστά σε τόσο πολύ κόσμο, παρά μόνο στον άντρα μου» δηλώνει στη Guardian μια συμμετέχουσα, η Deidre Betson και συνεχίζει «Ήμασταν όλες διαφορετικές. Διαφορετική ηλικία, διαφορετικό σώμα, διαφορετικές «ατέλειες». Ήταν φανταστικά».

twitter

Πηγή: Guardian

Δημοφιλή