ΔΙΕΘΝΕΣ
08/06/2018 11:32 EEST

25χρονη έπεσε σε χαράδρα στην Αυστραλία και επιβίωσε επί 6 μέρες χωρίς εφόδια. Πώς το αδιάβροχο που φορούσε της έσωσε τη ζωή

Έξι ημέρες, μόνη της, στο πάτο μιας χαράδρας, μέσα σε ένα απέραντο δάσος στην Αυστραλία, τραυματισμένη, καθηλωμένη δίπλα σε έναν καταρράκτη, χωρίς τροφή και φυσικά χωρίς να γνωρίζει εάν μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι κάποιος να την αναζητήσει και την εντοπίσει.

Μπορεί φυσικά να μοιάζει με το σενάριο ταινίας, είναι όμως η πολύ αληθινή περιπέτεια που έζησε μια 25χρονη Κορεάτισα στην Αυστραλία η οποία σε πείσμα όλων των προγνωστικών κατάφερε να επιβιώσει και τώρα περιμένει να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η Joohee Han έκανε αναρρίχηση στο βουνό Tyson κοντά στην περιοχή Tully του Queensland της Αυστραλίας όταν γλίστρησε και έπεσε μέσα σε ένα βαθύ ρέμα. Εικάζεται πως είχε καταφέρει να φτάσει στην κορυφή και να τραβήξει φωτογραφίες αλλά στη συνέχεια κάτι πήγε στραβά.

Η γυναίκα μετά την πτώση της έμεινε αναίσθητη μέσα στην χαράδρα για τουλάχιστον πέντε ώρες αλλά κάποια στιγμή συνήλθε και κατάφερε να συρθεί και να προσεγγίσει έναν κοντινό καταρράκτη πλάι στον οποίο έμεινε επί ημέρες χωρίς φυσικά να έχει στη διάθεση της τρόφιμα.

Οι φίλοι της στο μεταξύ ενημέρωσαν τις αρχές για την εξαφάνισή της και έτσι ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό της.

Οι διασώστες την εντόπισαν και την ανέσυραν από το σημείο που βρισκόταν με τη βοήθεια ελικοπτέρου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Όπως διαπιστώθηκε η γυναίκα είχε υποστεί αφυδάτωση ενώ ήταν εξαντλημένη από την έκθεση της στη φύση επί έξι μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 25χρονη μετά την πτώση της δεν είχε τη δύναμη να κινηθεί πέραν του καταρράκτη πλάι στον οποίο και έμεινε μέχρι να εντοπιστεί από τους διασώστες. Όπως εξήγησαν, δεν υπήρχε κανένας πρόσφορος τρόπος για επιστρέψει στον πολιτισμό.

Ο εντοπισμός της Han κατέστη εφικτός όταν οι διασώστες άκουσαν τις κραυγές που έρχονταν από κάποιο σημείο κοντά στην χαράδρα. Αρχικά της παρέδωσαν τρόφιμα για να πάρει δυνάμεις και στη συνέχεια την ανέσυραν από χαράδρα βάθους 18μ.

Εκτιμάται πως αυτό που την κράτησε ζωντανή ήταν το αδιάβροχο της που την βοήθησε να διατηρήσει μια καλή θερμοκρασία σώματος.

Πηγή: BBC, The Guardian

Sponsored Post