5 προορισμοί για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής

Τα μέρη που εξελίσσονται σε κορυφαίους προορισμούς για partying

Βελιγράδι

Η νυχτερινή ζωή της πρωτεύουσας της Σερβίας αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, όταν η χώρα βρισκόταν εν μέσω πολέμου και οι πολίτες αναζητούσαν καταφύγιο στη νυχτερινή ζωή. Επίκεντρο του nightlife είναι τα splavovi - ένας τύπος πλωτού μπαρ στους ποταμούς Δούναβη και Sava. Ξεκινήστε κάνοντας κράτηση ενός splav (είναι απαραίτητες οι κρατήσεις), οπού μπορείτε να μείνετε όλο το βράδυ. Εναλλακτικά, υπάρχει το River Club Lasta.

Κοπεγχάγη

Η πρωτεύουσα της Δανίας μπορεί να είναι κρύα αυτή την περίοδο, αλλά η νυχτερινή της ζωή είναι ιδιαίτερα hot. Το Apollo Bar στην Royal Academy είναι βασικός προορισμός για να ξεκινήσει κάποιος τη βραδιά της Παρασκευής και του Σαββάτου, ενώ πιο νυχτερινός προορισμός είναι το Banchina, ένα λεμβοστάσιο με θαυμάσια θέα που λειτουργεί ως μπυραρία.

Βηρυτός

Γεωπολιτικά μπορεί να έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, αλλά το «Παρίσι της Μέσης Ανατολής» όπως αποκαλείται, έχει επιστρέψει στο χάρτη του nightlife. Η γειτονιά του Mar Mikhael σφύζει από ζωή. Τα arak κοκτέιλ στο Anise και η craft μπύρα στο Internazionale είναι διάσημα, ενώ όπου κι αν πάτε, ο κόσμος ωραίος και η ατμόσφαιρα άνετη. Έπειτα, η μπάντα Beirut Groove Collective στο μπαρ The Back Door ένα ωραίο μέρος για να ακούσετε Αιθιοπική σόουλ και Αραβική ντίσκο του ’70.

Μαδρίτη

Στη Μαδρίτη, όπως και στην υπόλοιπη Ισπανία, οι βραδιές ξεκινούν αργά – όπως υφίσταται και στα πάτρια εδάφη. Τα μαγαζιά με tapas και τα εστιατόρια τείνουν να γεμίζουν κατά τις 10μ.μ. και είναι καλό να ακολουθήσετε το παράδειγμά τους. Το κλειδί για να απολαύσετε τη Μαδριλένια νυχτερινή ζωή είναι να κατανοήσετε ότι κάθε barrios (γειτονιά) έχει ξεχωριστή προσωπικότητα. Για τα πιο κυριλέ μπαρ, αξίζει στη Salamanca. Η περιοχή Salesas είναι cool και δημοφιλής με τους πιο fashionable. Η Chueca είναι η γκέι γειτονιά. Η Malasaña είναι πιο ροκ. Αφού περάσετε απ′ όλα τα μέρη, στραφείτε στο Teatro Kapital ή το El Amante για χορευτική μουσική (ντίσκο ή house) και μετά ύπνο για ξεκούραση.

Κρακοβία

Αυτή η μικρή πόλη της Πολωνίας έχει εξελιχθεί σε μια από τις πιο hot ευρωπαϊκές επιλογές για βραδινή ζωή. Πίσω από τη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, κρύβονται μερικά εκκεντρικά μπαρ και, αν θέλετε να ενσωματωθείτε με τους ντόπιους, προτιμήστε βότκα. Οι βασικοί δρόμοι για να κινηθείτε είναι η οδός Szewska και η οδός Florianska.