LIFE
26/04/2016 11:45 EEST

5 συμβουλές για να γλιτώσεις χρόνο το πρωί

DeanDrobot via Getty Images
Shocked young woman waking up with alarm

Μάθε πώς μέσα από 5 απλά βήματα θα οργανώσεις καλύτερα τις πρωινές σου εργασίες και θα εξοικονομήσεις χρόνο στη προετοιμασία σου.

Ο ύπνος είναι ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που απολαμβάνει ο άνθρωπος. Αρκετός ύπνος σημαίνει καλύτερη υγεία, πιο ισχυρή μνήμη, καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία, πιο δυνατός μεταβολισμός και πιο θετική ψυχολογία. Με λίγα λόγια, πρέπει να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε ώστε να κερδίσουμε έστω και μερικά επιπλέον λεπτά ύπνου το πρωί.

Αντικειμενικά το πρωινό ξύπνημα είναι για όλους δύσκολο, αλλά με τον σωστό προγραμματισμό και με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορεί να γίνει πιο εύκολο και ευχάριστο.

Ακολουθούν 5 προτάσεις που θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε χρόνο το πρωί και να περάσετε λίγο ακόμα χρόνο στο κρεβάτι.

1. Ενδυματολογικός προγραμματισμός

Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου ξυπνάτε και κοιτάζετε με απορία την ντουλάπα σας σε μία προσπάθεια να αποφασίσετε τι θα βάλετε, με αποτέλεσμα να περνά η ώρα κι εσείς να φεύγετε με την ψυχή στο στόμα. Προγραμματίζοντας τα ρούχα που θα βάλετε από το προηγούμενο βράδυ μπορείτε να γλιτώσετε χρόνο. Μπορεί να σας θυμίζει τα πρωινά στο σχολείο, όπου σας έβγαζε η μαμά σας τα πρωινά ρούχα στο κρεβάτι, αλλά όταν θα φεύγετε στην ώρα σας ή θα περάσετε λίγα λεπτά ακόμα χουζουρεύοντας, θα δείτε ότι άξιζε ο κόπος.

2. Καφές με το πάτημα ενός κουμπιού

Πρωινό ξύπνημα σημαίνει «καφές». Με λίγα λόγια, πρέπει να σηκωθεί κανείς, να περιμένει να ζεσταθεί η μηχανή του espresso και να φτιάξει τον καφέ. Μακάρι να υπήρχε ένα μαγικό κουμπάκι με το οποία θα μπορείτε να φτιάξετε καφέ από το κρεβάτι σας! Ε, λοιπόν υπάρχει. Η νέα μηχανή καφέ Prodigio της Nespresso, χρησιμοποιώντας τεχνολογία Bluetooth Smart®, συνδέεται με την εφαρμογή Nespresso για smartphones, δίνοντάς σας την δυνατότητα να ετοιμάσετε τον καφέ σας από μακριά, από την άνεση του κρεβατιού σας. Επιπλέον, μπορείτε να ενημερώνεστε όταν τελειώνουν οι αγαπημένες σας Εκλεκτές Ποικιλίες, καθώς και να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν η μηχανή χρειάζεται καθαρισμό καθαλατώσεων ή όταν είναι γεμάτος ο κάδος καψουλών. Το πρωινό ξύπνημα έγινε μόλις λίγο πιο υπέροχο.

3. Φαγητό σε πακέτο

Σίγουρα δεν μπορείτε να παραγγέλνετε κάθε μέρα φαγητό απ' έξω καθώς δεν είναι καθόλου οικονομικό ή υγιεινό. Το ταπεράκι μπορεί να γίνει ο καλύτερός σας φίλος, ειδικά με τον σωστό προγραμματισμό. Ετοιμάστε από το βράδυ το τάπερ με το γεύμα της επόμενης ημέρας και αφιερώστε κάποιες ώρες μέσα στο Σαββατοκύριακο για να προετοιμάσετε τα γεύματα της εβδομάδας. Μπορείτε να κόψετε τα λαχανικά και να τα αφήσετε στο ψυγείο, να κάνετε τα ψώνια όλης της εβδομάδας και να προγραμματίσετε τι θα μαγειρέψετε κάθε μέρα.

4. Τα πάντα στην θέση τους

Το πρωί δεν χρειάζεται να τρέχετε να βρείτε τα κλειδιά σας, τα παπούτσια και τις κάλτσες σας. Φροντίστε να έχετε τα πάντα στη θέση τους. Για παράδειγμα, τα κλειδιά σας δίπλα στην εξώπορτα, τις κάλτσες κοντά στα παπούτσια σας και τα παπούτσια δίπλα στην ντουλάπα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα αυτοματοποιήσετε την πρωινή σας ρουτίνα και θα είστε έτοιμοι και έξω από την πόρτα σε ελάχιστο χρόνο.

5. Η κίνηση στους δρόμους

Η κίνηση δεν είναι και σπάνιο φαινόμενο στους δρόμους της πόλης. Πριν ξεκινήσετε από το σπίτι σας, ρίξτε μία ματιά μέσα από το κινητό σας ή τον υπολογιστή σας στην κίνηση στους δρόμους. Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορείτε να δείτε σε ποια σημεία έχει κίνηση και ποιους δρόμους να αποφύγετε, ώστε να φτάσετε πιο γρήγορα στην δουλειά σας και να περάσετε μερικά ακόμα λεπτά στο κρεβάτι σας.