ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

7 λόγοι που καθιστούν το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου κορυφαία επιλογή για τις σπουδές σου

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Huffpost GR
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Τα κριτήρια με τα οποία παίρνει ο καθένας από εμάς τις σημαντικές αποφάσεις για τη ζωή του διαφέρουν σημαντικά στα περισσότερα από τα διλήμματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε. Στο ζήτημα των σπουδών μας όμως, όλα αυτά τα κριτήρια συγκλίνουν στο εξής: Οι σπουδές μας να έχουν ποιότητα και να μας δώσουν όσες περισσότερες ευκαιρίες γίνεται για να χτίσουμε έπειτα το επαγγελματικό μας μέλλον. Ναι, αυτή είναι μία από τις πρώτες αποφάσεις που καλούμαστε να πάρουμε στη ζωή μας, από αυτές που θα διαμορφώσουν τη μετέπειτα ζωή μας με τρόπους περισσότερο ή λιγότερο προφανείς. Ποιο από όλα τα Πανεπιστήμια να επιλέξουμε; Οι επιλογές μας γίνονται ακόμα περισσότερες αν θέλουμε να σπουδάσουμε στο εξωτερικό. Ευτυχώς, υπάρχουν Πανεπιστήμια που με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα κάνουν εύκολη την τελική επιλογή. Τρανταχτό παράδειγμα το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δεν αποτελεί τυχαία μία από τις κορυφαίες επιλογές σπουδών για χιλιάδες νέους από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη. Διόλου τυχαία δεν έρχεται πρώτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων φοιτητών που επιλέγουν να σπουδάσουν στην Κύπρο. Δεν έχει καταστεί τυχαία ένα από τα πιο σημαντικά πανεπιστημιακά και ερευνητικά κέντρα της Νότιας Ευρώπης, λαμβάνοντας και τις σχετικές διακρίσεις -μεταξύ άλλων κατατάσσεται ανάμεσα στα 101+ καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως στην ετήσια κατάταξη του Times Higher Education University Impact Rankings στον τομέα της καινοτομίας, της επιχειρηματικότητας και των υποδομών. Γενικά αν μπορούμε να πούμε κάτι σίγουρα για το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ότι στην περίπτωσή του, τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Όπως και στην περίπτωση της επιλογής μας για τις σπουδές μας.

Σπουδές στο εξωτερικό που όμως μοιάζει με το σπίτι μας

Από τις σύγχρονες υποδομές του Πανεπιστημίου που σε κάνουν να νιώθεις λες και σπουδάζεις σε «κινηματογραφικό» περιβάλλον, μέχρι το εντυπωσιακό 96% στο ποσοστό ικανοποίησης των αποφοίτων από τις σπουδές τους, καταλαβαίνουμε ότι τα πράγματα στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι πολύ διαφορετικά από όσα έχουμε συνηθίσει να συνδέονται μέχρι τώρα με την παιδεία μας. Ωστόσο, όσο κι αν βρισκόμαστε στο «εξωτερικό», γύρω σου υπάρχουν πράγματα που σε κάνουν να νιώθεις σαν το σπίτι μας.

Η κουλτούρα είναι βαθιά συνδεδεμένη με τη δική μας, η γλώσσα είναι κοινή. Και μόνο το γεγονός πως παρόλο που βρισκόμαστε εκτός Ελλάδας δεν χρειάζεται να σκεφτόμαστε σε άλλη γλώσσα για να επικοινωνήσουμε, αποδεικνύεται πολύτιμο κάθε φορά που η νοσταλγία κάνει την εμφάνισή της.

Η στέγαση

Χρειάζεται ξεχωριστή αναφορά στις εστίες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Unihalls Trinity. Γιατί όταν επιλέγουμε να σπουδάσουμε στο εξωτερικό, όσο κι αν αυτό το εξωτερικό μοιάζει με το σπίτι μας, επιλέγουμε ταυτόχρονα και το πολύ ρεαλιστικό μας σπίτι για τα επόμενα χρόνια της ζωής μας.

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
Huffpost GR
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Οι οικιστικές μονάδες Unihalls Trinity βρίσκονται 5 λεπτά από την πανεπιστημιούπολη. Οι εστίες διαθέτουν εστιατόριο-καφέ, γυμναστήριο, αίθουσα πλυντηρίου, internet και 24ωρο σύστημα ασφάλειας. Κι όλα αυτά θα επαναλάβω στο κέντρο της Λευκωσίας με ενοίκιο που μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο συμβολικό.

Το ευρύ πεδίο σπουδών

Όταν έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε εκατοντάδες επαγγέλματα για το μέλλον μας, καλό είναι να απευθυνόμαστε σε Πανεπιστήμια που μπορούν να μας προσφέρουν αρκετές επιλογές σπουδών. Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου θα βρεις αυτό το χαρακτηριστικό. Συγκεκριμένα στο Πανεπιστήμιο λειτουργούν 5 σχολές:

• Σχολή Νομικής
• Ιατρική Σχολή
• Σχολή Θετικών Επιστημών
• Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων
• Σχολή Επιστημών της Αγωγής, Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Παράλληλα λειτουργεί και μονάδα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης. Και το γιατί όλο και περισσότεροι από εμάς στρεφόμαστε στην Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση ειδικά σε αυτούς τους καιρούς που ζούμε, νομίζω το έχουμε όλοι καταλάβει καλά.

Αξίζει να σημειωθεί πώς Η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι η πρώτη αυτοτελής Νομική Σχολή στην Κύπρο, με πρόγραμμα σπουδών που οδηγεί σε πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Τα προγράμματα σπουδών της Σχολής είναι αναγνωρισμένα τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση στην ΕΕ, εξασφαλίζοντας τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά δικαιώματα.

Επίσης η Ιατρική Σχολή έχει καταστεί μια διεθνής σχολή με φοιτητές από 40 διαφορετικές χώρες και έχει δημιουργήσει πολύτιμες συνεργασίες μεταξύ άλλων με ομίλους όπως το ΙΑΣΩ και ΙΑΣΩ Παίδων, τον Όμιλο Υγεία και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassah.

Επιπλέον λειτουργεί στο Πανεπιστήμιο το πρώτο Τμήμα Οδοντιατρικής στην Κύπρο. Η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στην Οδοντιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου, στοχεύοντας στην άμεση και απρόσκοπτη σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με τη πρακτική άσκηση.

Το επιστημονικό προσωπικό

Όταν ανάμεσα στους επιστήμονες που αποτελούν το διδακτικό προσωπικό του Πανεπιστημίου βρίσκονται και δύο κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ είναι μάλλον αυταπόδεικτη η σημασία που δίνει το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στους συνεργάτες του. Κι αυτό είναι ένα από τα κριτήρια που αναμφίβολα παίζουν ρόλο στην επιλογή του Ιδρύματος στο οποίο θα σπουδάσουμε.

Η επαγγελματική αποκατάσταση

Τι είναι αυτό που μας απασχολεί περισσότερο όταν επιλέγουμε τόσο το αντικείμενο των σπουδών μας όσο και το Πανεπιστήμιο που θα εμπιστευτούμε για να το μελετήσουμε; Τι μέλλον υπάρχει για εμάς μετά από αυτό. Θα γίνουμε από τους λίγους και τυχερούς που θα απασχοληθούμε τελικά επαγγελματικά στον τομέα των σπουδών μας; Στην περίπτωση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου το «λίγοι και τυχεροί» δεν ισχύει.

Στόχος των προγραμμάτων σπουδών του Πανεπιστημίου είναι να παρέχει στους φοιτητές του εκείνες τις δεξιότητες που απαιτούνται από το σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον ώστε να απορροφηθούν με την ολοκλήρωσή τους στην αγορά εργασίας. Το ποσοστό εργοδότησης των αποφοίτων του δείχνει ότι τα καταφέρνει εντυπωσιακά. 87% των αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου απασχολούνται στον τομέα των σπουδών τους μέσα σε ένα 6μηνο από την αποφοίτησή τους. Το πολύ δραστήριο «Κέντρο Καριέρας» του Πανεπιστημίου μας δείχνει τον δρόμο. Στο χέρι μας είναι να τον ακολουθήσουμε.

Το πραγματικά εντυπωσιακό Microsoft Innovation Center

H Microsoft επέλεξε το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως εταίρο για την εγκαθίδρυση του μοναδικού Κέντρου Καινοτομίας Microsoft στην Κύπρο. Αυτό είναι ένα από τα 110 συνολικά κέντρα αυτά στον κόσμο. Πρόκειται για μία συνεργασία με τεράστια οφέλη όχι μόνο για το ακαδημαϊκό προσωπικό του πανεπιστημίου αλλά και για τους φοιτητές.

Η στενή σχέση της μάθησης και της έρευνας με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, που θέλει να αναπτύσσει το Πανεπιστήμιο είναι φανερή μέσα από την επίτευξη αυτής της κορυφαίας συνεργασίας.

Οι διακρίσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Αναφερθήκαμε ήδη στην κατάταξη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στη λίστα των 101+ καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως από τους Times Higher Education University Impact Rankings. Η διάκριση αυτή αφορά στους τομείς καινοτομίας, επιχειρηματικότητας και υποδομών και φυσικά δεν είναι η μόνη που έχει πετύχει το Πανεπιστήμιο.

Καταρχάς είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο και την Ελλάδα που αξιολογήθηκε από τoν QS TOP UNIVERSITIES (QS Stars) ο οποίος αξιολογεί, κορυφαία και ιστορικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με την υψηλότερη διάκριση 5 αστέρια στον τομέα της Απασχολησιμότητας. Αυτές είναι μόνο κάποιες ενδεικτικές διακρίσεις από τη διεθνή αναγνώριση που έχει λάβει για τη σωστή λειτουργία του το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται τώρα αιτήσεις για το νέο ακαδημαϊκό έτος που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020. Περισσότερες πληροφορίες στο https://euc.ac.cy/ στην ηλεκτρονική διεύθυνση info@euc.ac.cy και στο τηλέφωνο: 00357 22 713000