ΠΟΛΙΤΙΚΗ
23/11/2019 16:26 EET

Αχτσιόγλου: 20% αύξηση εισφορών για το 85% των μη μισθωτών

Κάνει λόγο για «κοροϊδία».

Αύξηση εισφορών 20% για το 85% των μη μισθωτών περιλαμβάνει το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της πρ. υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου. Συγκεκριμένα επισημαίνει ότι «με το σχέδιο που ο ίδιος ο υπουργός παρουσίασε η κατώτατη εισφορά αυξάνεται από τα 175 στα 210 ευρώ τον μήνα. Αυξάνονται δηλαδή κατά 20% οι εισφορές για το 85% των μη μισθωτών και η ετήσια επιβάρυνσή τους είναι τουλάχιστον 420 ευρώ».


Η εκτίμηση της Εφης Αχτσιόγλου είναι ότι από το νέο ασφαλιστικό ευνοείται «μόνο μία απειροελάχιστη ελίτ εις βάρος του 85% των μη μισθωτών».
«Η δήθεν «ελεύθερη» επιλογή ασφαλιστικής κλάσης που διαφημίζει ο κ. Βρούτσης πολύ απλά σημαίνει μεγάλη μείωση εισφορών για τα πολύ υψηλά εισοδήματα και μεγάλη επιβάρυνση των χαμηλότερων εισοδημάτων», επισημαίνει η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εφη Αχτσιόγλου κάνει λόγο για «κοροϊδία» και τονίζει ότι «δεν είναι απλώς επιβάρυνση αλλά η απόλυτη εξαπάτηση της μεσαίας τάξης και των χαμηλότερων εισοδημάτων. Που όσα κατά παραγγελία πρωτοσέλιδα και αν διαμορφωθούν θα το διαπιστώσουν σύντομα στην τσέπη τους».