ΔΙΕΘΝΕΣ
20/02/2016 09:41 EET

Η συριακή αντιπολίτευση αποδέχεται ανακωχή δύο ή τριών εβδομάδων

DELIL SOULEIMAN via Getty Images
Fighters from the Syrian Democratic Forces (SDF) gather on the outskirts of the town of Chaddade in the northeastern Syrian province of Hasaka, on February 19, 2016.The Syrian Democratic Forces (SDF), an alliance dominated by the Kurdish People's Protection Units (YPG), seized on Friday the town of Chaddade, a bastion of the Islamic State group (IS) in the Hasaka province, in northeastern Syria, according to the Syrian Observatory for Human Rights. / AFP / Delil souleiman (Photo credit sh

Η συριακή αντιπολίτευση συμφωνεί σε ανακωχή δύο ή τριών εβδομάδων στην περίπτωση που η Ρωσία σταματήσει τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, σύμφωνα με πηγή που βρίσκεται κοντά στις ειρηνευτικές συνομιλίες, που διεξάγονται στη Γενεύη.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η συμφωνία σε μια ανακωχή θα μπορούσε να είναι αναεώσιμη και να υποστηριχθεί από όλες τις πλευρές, με εξαίρεση το Ισλαμικό Κράτος. Οι εξελίξεις για την αποδοχή ανακωχής έχουν διασυνδεθεί με την εξαίρεση του Μετώπου Αλ Νούσρα, από τις επιθέσεις, ενώ το ζήτημα αυτό, έχει τεθεί στις συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Παράλληλα, η αποδοχή ανακωχής έχει διασυνδεθεί με τον τερματισμό των αποκλεισμών, την απελευθέρωση κρατουμένων, αλλά και τη χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας, κατά μήκος της Συρίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί άρχισαν τον Σεπτέμβριο του 2015, διασώζοντας το στρατό του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, μετά τις διαδοχικές νίκες των δυνάμεων της αντιπολίτευσης στα πεδία των μαχών.

Ωστόσο, η κατάσταση τώρα, έχει αλλάξει, καθώς οι πολεμικές ισορροπίες στα θέατρα των πολεμικών επιχειρήσεων, είναι υπέρ των δυνάμεων του συριακού στρατού.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post