Αεροδρόμιο και πολιτισμός: 100 εκθέσεις από την έναρξη λειτουργίας έως σήμερα

Η επετειακή έκθεση UN – LIMITED SKY σηματοδοτεί και την πρώτη πενταετία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
sdv
sdv
ΔΑΑ

Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει αποδείξει ότι δεν είναι απλά ένα ακόμα αεροδρόμιο. Είναι ένας χώρος που συγκεντρώνει πολιτισμούς, με το ταξίδι να είναι η αφετηρία συναντήσεων και με την τέχνη.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι εκθέσεις που πραγματοποιούνται, έχουν κάτι να διηγηθούν σε όσους ταξιδεύουν ή περιμένουν κάποιον να επιστρέψει.

ΔΑΑ

Ηδη από την Τρίτη 2 Μαΐου άνοιξε τις πύλες της η έκθεση UN – LIMITED SKY στον χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» Επίπεδο Αναχωρήσεων (είσοδος 3) του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» η οποία και θα διαρκέσει ως το τέλος του έτους. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Η έκθεση έχει επίσης έναν ιδιαίτερο συμβολισμό για το αεροδρόμιο της Αθήνας, κάθως είναι η 100η έκθεση που φιλοξενείται στους χώρους μας, από την έναρξη λειτουργίας το 2001 έως σήμερα. Παράλληλα, η έκθεση σηματοδοτεί και την πρώτη πενταετία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

ΔΑΑ

Η ιδέα της έκθεσης είχε σαν αφετηρία τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και αφού πέρασε διάφορα στάδια επεξεργασίας, μεταφέρθηκε στις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστημίου όπου παραδόθηκε σαν ετήσιο μονοθεματικό Project στους φοιτητές του εργαστηρίου «Εικαστικές Εφαρμογές» του Τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.

Οι συμμετέχοντες αγκάλιασαν με ενθουσιασμό την πρόκληση και ασχολήθηκαν, για πάνω από ένα έτος, με την δημιουργία πρωτότυπων έργων μέσω της τεχνικής του κολλάζ αναπτύσσοντας τις ιδέες τους επί των δημιουργικών αξόνων: Sky, Limited-Unlimited, Countries, Journeys, Nations, Earth, Travel, Space, Border-Borderless κ.α. ή υιοθετώντας ελεύθερες ερμηνείες εννοιών και όρων.

ΔΑΑ

Οι εικαστικές και εννοιολογικές προσεγγίσεις ακολούθησαν διαδρομές κυριολεκτικές, μεταφορικές, συμβολικές, ρεαλιστικές, υπερρεαλιστικές, αφηρημένες ή συνδυασμό μέρους αυτών.

ΔΑΑ

Τα επιλεγμένα έργα, παράγωγα αυτού του «ταξιδιού» παρουσιάζονται στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» τόσο σε ανηρτημένες εκτυπώσεις όσο και σε συνεχή ροή προβολής ψηφιακών εικόνων σε video.