Αεροπορική μηνύει επιβάτη επειδή έριξε κέρματα στον κινητήρα αεροπλάνου για καλή τύχη

Παρόμοια συμβάντα έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν.
DuKai photographer via Getty Images

Μήνυση έκανε μια κινεζική αεροπορική εταιρεία σε έναν επιβάτη ο οποίος άρχισε να πετά κέρματα μέσα στον κινητήρα του αεροπλάνου για καλή τύχη. Ο πιλότος αναγκάστηκε να προσγειώσει το αεροσκάφος ενώ οι ζημιές που προκλήθηκαν κοστολογούνται στα 20.000 δολάρια.

Το προσωπικό της εταιρείας, η οποία ονομάζεται «Lucky Air», ρώτησε τους πελάτες ποιοι είχαν πετάξει τα νομίσματα αφού εντόπισαν δύο από αυτά στην άσφαλτο κοντά στον αριστερό κινητήρα πριν την πραγματοποίηση μιας εγχώριας πτήσης στις 17 Φεβρουαρίου.

Την ευθύνη για την πράξη έφερε ένας επιβάτης, 28 ετών, ο οποίος ονομάζονταν Λου. Ο ίδιος παραδέχτηκε πως πέταξε τα κέρματα για καλή τύχη και τώρα αντιμετωπίζει ποινική δίωξη για την αναβολή της πτήσης, για την οποία είχαν πληρώσει 162 επιβάτες.

Η αεροπορική εταιρεία επίσης δήλωσε πως η ακύρωση της πτήσης και όσα προέκυψαν στη συνέχεια -δηλαδή ο πλήρης έλεγχος του κινητήρα και η μεταφορά των επιβατών σε άλλο αεροπλάνο, κόστισε περίπου 21.000 δολάρια.

Ο νεαρός προσήχθη από τις Αρχές ενώ κρατήθηκε για επτά ημέρες. Εναντίον του θα κατατεθεί μήνυση τις επόμενες μέρες. «Το περιστατικό προκάλεσε οικονομική ζημιά ύψους 140.000 γουάν στην εταιρεία μας η οποία φυσικά θα κινηθεί νομικά», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Lucky Air.

Η ίδια αεροπορική είχε υποστεί ένα παρόμοιο συμβάν και το 2017, όταν ένας άλλος ηλικιωμένος επιβάτης έριξε δύο νομίσματα επίσης για καλή τύχη. Την ίδια χρονιά, ένας 80χρονος έριξε εννέα κέρματα στον κινητήρα ενός αεροσκάφους της Southern Airline, προκαλώντας ζημιές πάνω από ένα εκατομμύριο γουάν.

Όπως και να ’χει ευτυχώς που αποφεύχθησαν τα χειρότερα, αφού όπως διευκρίνισε ένας καθηγητής Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας, ένα κέρμα μέσα σε μια μηχανή θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε δυστύχημα.

(Με πληροφορίες από RT)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα