ΔΙΕΘΝΕΣ
28/09/2018 10:37 EEST | Updated 28/09/2018 16:03 EEST

Αεροπλάνο τέθηκε εκτός ελέγχου και έπεσε σε λιμνοθάλασσα στη Μικρονησία

Σε λιμνοθάλασσα στη Μικρονησία κατέληξε ένα αεροσκάφος που ξεκίνησε από την Παπούα Νέα Γουινέα αφού ο πιλότος δεν κατάφερε να το σταματήσει στον αεροδιάδρομο.

Τα σωστικά συνεργεία που βρέθηκαν στο σημείο απεγκλώβισαν με επιτυχία όλους τους επιβάτες από το Boeing 737-800 της Air Niugini που βρισκόταν στην επιφάνεια του νερού.

Οι ψαράδες που βρίσκονταν στην περιοχή και είδαν το περιστατικό ενημέρωσαν αμέσως τις Αρχές.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους στις βάρκες.

Σύμφωνα με αναφορές, στο αεροσκάφος επέβαιναν 57 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των έντεκα μελών του πληρώματος.

Κάποιοι από τους επιβάτες φέρουν κατάγματα από το συμβάν. Η πτήση 73 εκτελούσε το δρομολόγιο Phonpei-Port Moresby με ενδιάμεσο σταθμό την πολιτεία Chuuk.

Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9:30 τοπική ώρα, ενώ οι επιβάτες και το πλήρωμα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Η Air Niugini εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας πως καταβάλλει κάθε προσπάθεια να φροντίσει τους επιβάτες και το πλήρωμα.

Κάτοικος της περιοχής ανέφερε πως οι καιρικές συνθήκες λίγο πριν προσγειωθεί το αεροσκάφος στη λιμνοθάλασσα ήταν άσχημες. Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, κοντά στο σημείο που πραγματοποιήθηκε το συμβάν βρίσκονταν συγκεντρωμένοι αλιείς που πουλούσαν τα ψάρια τους.

Ο Μπιλ Τζέινς, δημοσιογράφος και κάτοικος της περιοχής ανέφερε σχετικά: «Ήταν εξωπραγματικό. Σε κάποια στιγμή φοβήθηκα πως θα συμβούν τα χειρότερα και μετά είδα μια τρύπα στο αεροπλάνο από όπου έμπαινε νερό».

«Ήθελα να ξεκινήσω να φωνάζω. Προσπάθησα όμως να διατηρήσω την ψυχραιμία μου και να βοηθήσω όσο μπορώ», συμπλήρωσε.

 

Reuters
Reuters
Reuters