ΔΙΕΘΝΕΣ
14/07/2020 11:40 EEST

Aεροσκάφος της Ryanair προσγειώθηκε εκτάκτως μετά από σημείωμα για βόμβα στην τουαλέτα

Τελικά ήταν φάρσα και καμία βόμβα δεν εξερράγη.

ASSOCIATED PRESS

Ένα αεροσκάφος της Ryanair από την Κρακοβία με προορισμό το Δουβλίνο αναγκάστηκε να προσγειωθεί, αφού στις τουαλέτες βρέθηκε ένα σημείωμα σύμφωνα με το οποίο εντός του υπήρχαν εκρηκτικά.

Αστυνομικοί από το Έσσεξ διενέργησαν ελέγχους για να διαπιστώσουν αν όντως υπήρχε πρόβλημα.

Δύο αεροσκάφη της RAF συνόδευσαν το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στις 18:40 (τοπική ώρα) την Δευτέρα.

Οι Αρχές ενημέρωσαν πως δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο και οι δύο άνδρες που βρήκαν το σημείωμα συνελήφθησαν με την υποψία πως απειλούσαν να θέσουν σε κίνδυνο ένα ολόκληρο αεροσκάφος.

Οι άνθρωποι, ηλικίας 26 και 47 ετών, παραμένουν υπό κράτηση και το αεροπλάνο έχει παραδοθεί πίσω στο Αεροδρόμιο Stansted και στον αερομεταφορέα.

Εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας δήλωσε: «Το αεροπλάνο προσγειώθηκε κανονικά και οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια».

Ο εκπρόσωπος της Ryanair τόνισε ότι οι Αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου πραγματοποίησαν έλεγχο τόσο στο εσωτερικό του αεροσκάφους όσο και στους επιβάτες οι οποίοι επρόκειτο να ταξιδέψουν στο Δουβλίνο με εφεδρικό αεροσκάφος.

«Οι επιβάτες στο Δουβλίνο που περιμένουν να αναχωρήσουν στην Κρακοβία μεταφέρονται σε ένα εφεδρικό αεροσκάφος για να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση στην πτήση τους», είπε χαρακτηριστικά.

Η αστυνομία επίσης επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβάτες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια από το αεροπλάνο.