Αυστραλία: 19χρονη πέθανε από καρκίνο λίγο μετά τον θάνατο του βρέφους της

Λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά της.

H Μπραιάνα Ρόλινγκς δεν είχε κλείσει ακόμη τα 19 της χρόνια, όταν έμεινε έγκυος. Η ευτυχία της όμως σκιάστηκε από στενοχώρια 12 εβδομάδες μετά. Διαγνώστηκε με λευκαιμία, που μπορούσε να μεταδοθεί και στο έμβρυο. Υπήρχαν δυο επιλογές. Εκείνη διάλεξε τον δύσκολο δρόμο.

Η πρώτη επιλογή ήταν να «ρίξει» το μωρό και να υποβληθεί άμεσα σε χημειοθεραπείες, γιατί ο χρόνος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πολύτιμος. Η δεύτερη ήταν ριψοκίνδυνη, Να συνεχίσει την εγκυμοσύνη, αλλά με τη γνώση ότι μπορεί να μη ζήσει κανένας από τους δύο.

Η Μπραιάνα εν τέλει γέννησε πρόωρα με καισαρική. Το μωρό ήταν μόλις 26 εβδομάδων μόλις βγήκε από την κοιλιά της. Αμέσως το ανάρτησε στα social media: «Τίποτα δεν με κάνει πιο χαρούμενη από το να βλέπω τον γιο μου να μεγαλώνει και να γίνεται πιο δυνατός!», έγραφε. Πέθανε μετά από 12 ημέρες.

Στους μήνες που ακολούθησαν τον θάνατο του βρέφους, η Μπραιάνα υποβλήθηκε σε «βαριά» χημειοθεραπεία, ραδιοθεραπεία αλλά και μεταμόσχευση κυττάρων. Ωστόσο καμία θεραπεία δεν κατάφερε να την κρατήσει ζωντανή.

Στις 29 Δεκεμβρίου, η 19χρονη Μπραιάνα «πέθανε έχοντας γύρω του πολλές ραγισμένες καρδιές». «Η όμορφη Μπραιάνα μας έφτασε στο τέλος του ταξιδιού της μαζί μας στη γη και έσμιξε τελικά με το μωρό της.». Νιώθουμε συντετριμμένοι αλλά ταυτόχρονα ήρεμοι γνωρίζοντας πως δεν πονάει πια και δεν νιώθει ανασφαλής και ερείπιο σχετικά με τι έπεται στη συνέχεια», έγραψε η οικογένειά της.

(Mε πληροφορίες από New York Post, DailyStar )