ΔΙΕΘΝΕΣ
13/06/2019 11:22 EEST | Updated 13/06/2019 11:25 EEST

Αυστραλία: Δικαστήριο έστειλε παιδί να ζήσει με τον πατέρα του παρά την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση

Έζησε μαζί του για 7 ολόκληρα χρόνια υπομένοντας την «κόλαση».

fiorigianluigi via Getty Images

’Ηταν μόνο 6 όταν το δικαστήριο τον έστειλε να μείνει με τον πατέρα του παρά την γνώση ότι τον κακοποιούσε. Έζησε μαζί του για 7 ολόκληρα χρόνια υπομένοντας την «κόλαση» την οποία βίωνε και τώρα στα 19 του μιλάει στο ABC για την τραυματική του εμπειρία, υπό καθεστώς ανωνυμίας.

Το θύμα ζούσε με τον πατέρα του στην Νέα Νότια Ουαλία, στην Αυστραλία και καθημερινά δεχόταν την φυσική και σεξουαλική κακομεταχείριση του πατέρα του - και όλα αυτά με την συναίνεση του δικαστηρίου.

«Θυμάμαι μια μέρα που έβγαινα από το μπάνιο και χτύπησε με δύναμη το κεφάλι μου στο τοίχο χωρίς κανένα απολύτως λόγο. Ήθελε απλά να ξεσπάσει πάνω μου».

Ο Τζέιμς, το ψευδώνυμο το οποίο χρησιμοποίησε για να μιλήσει δημόσια, είχε οδηγηθεί πολλές φορές στην αστυνομία με γρατσουνιές και μώλωπες στο σώμα, ζητώντας να ζήσει με την μητέρα του. Ωστόσο, η αστυνομία έπρεπε να σεβαστεί την απόφαση του οικογενειακού δικαστηρίου και το παιδί επέστρεφε πίσω στον πατέρα του.

Τελικά, όπως εξήγησε ο ίδιος, η αστυνομία τον απομάκρυνε από τον πατέρα του και τον τοποθέτησε σε κέντρο στήριξης κακοποιημένων παιδιών όπου δεν είχε καμία επαφή ούτε με την μητέρα του.

Περαιτέρω έρευνα που έγινε εις βάρος του πατέρα του παιδιού έδειξε πως υπήρχαν άλλες τρεις καταγγελίες για υποτιθέμενες σεξουαλικές επιθέσεις παιδιών από πρώην συντρόφους του.

Ο Τζέιμς βγήκε να μιλήσει για το δικό του, προσωπικό, μαρτύριο μετά την είδηση ότι η Αυστραλιανή Επιτροπή Μεταρρύθμισης του Νόμου, ολοκλήρωσε την αναθεώρηση του οικογενειακού δικαστηρίου.

Η επανεξέταση διαπίστωσε ότι το σύστημα δημιουργούσε ένα «απαράδεκτο κίνδυνο για τα παιδιά» τα οποία πολλές φορές έπεφταν θύματα κακοποίησης και εκμετάλλευσης εξαιτίας αυτού.

Πηγή: Daily Mail