ΔΙΕΘΝΕΣ
17/12/2019 14:17 EET | Updated 17/12/2019 14:20 EET

Αυστραλία: Εψησε ρολό χοιρινό μέσα στο Ντάτσουν εν μέσω καύσωνα

Χωρίς τη βοήθεια μαγειρικής συσκευής.

Facebook/Stu Pengelly

Η ακραία ζέστη που βιώνουν οι Αυστραλοί εν μέσω κύματος Χριστουγεννιάτικου καύσωνα ενέπνευσε έναν άνδρα να προβεί σε ένα διασκεδαστικό πείραμα, το οποίο μάλιστα στέφθηκε αναπάντεχα με επιτυχία.

Ο Στου Πένγκελι από το Περθ δοκίμασε να ψήσει ρόλο χοιρινό βάρους 1,5 κιλού μέσα στο παλιό αυτοκίνητό του, μάρκας Ντάτσουν, και τα κατάφερε! Δεν ήταν δύσκολο, άλλωστε, δεδομένων των υπερβολικά υψηλών θερμοκρασιών που καταγράφονται τα τελευταία 24ωρα σε μεγάλο μέρος της χώρας.

Χρειάστηκε, βέβαια, να περιμένει περίπου 10 ώρες μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας του. Το αξιοσημείωτο, πάντως, είναι ότι δεν χρησιμοποίησε κάποια μαγειρική συσκευή ή άλλο βοήθημα. Απλά έβαλε το ωμό κρέας μέσα στο αυτοκίνητο και άφησε την ακραία ζέστη να κάνει την δουλειά της.

Η εξωτερική θερμοκρασία άγγιζε τους 39 βαθμούς Κελσίου, όμως στο εσωτερικό του οχήματος ο υδράργυρος άγγιξε ακόμη και τους 81 ° C.

Ο ίδιος υποστήριξε πως με το πείραμα αυτό ήθελε απλώς να δείξει στους συμπολίτες του πόσο επικίνδυνο είναι να αφήνουν τα παιδιά ή τα κατοικίδιά τους μέσα στο αυτοκίνητο εν μέσω καύσωνα.

Θερμοκρασίες - ρεκόρ

Το ρεκόρ ζέστης του Δεκεμβρίου αναμένεται να υποχωρήσει από την Τετάρτη, καθώς οι θερμές αέριες μάζες μετακινούνται προς τη Νότια Αυστραλία, κατευθυνόμενες στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Οι θερμοκρασίες, ωστόσο, αναμένεται να κορυφωθούν στις περιοχές αυτές την Παρασκευή, φτάνοντας κατά τόπους τους 48 βαθμούς Κελσίου.

Στη Νέα Νότια Ουαλία έχει επιβληθεί ολική απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης ή φωτιάς από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, καθώς οι πυροσβέστες μάχονται να θέσουν υπό έλεγχο πάνω από 100 πυρκαγιές.

Το προηγούμενο ρεκόρ ζέστης για το μήνα Δεκέμβριο, στην εν λόγω περιοχή, είχε καταγραφεί το μακρινό 1938 με 38,9 ° C, κατά τη διάρκεια ενός ιστορικού καύσωνα που προκάλεσε τις φονικές πυρκαγιές.

Η θερμοκρασία στη Μελβούρνη προβλέπεται να φτάσει στους 39 C την Τετάρτη και 41 C την Παρασκευή, ενώ στην Μιλντούρα εκτιμάται ότι θα καταγραφεί η πιο ζεστή μέρα του Δεκεμβρίου με 47C.

(με πληροφορίες από 10daily, Guardian)