ΔΙΕΘΝΕΣ
20/03/2019 15:52 EET | Updated 20/03/2019 15:53 EET

Αυστραλία: Σεξιστικά σχόλια και θύελλα αντιδράσεων για φωτογραφία αθλήτριας

Το κανάλι απέσυρε την επίμαχη φωτογραφία και κάπου εκεί τα πράγματα ξέφυγαν εκτός ελέγχου

Michael Willson/AFL Media via Getty Images

Η φωτογραφία αθλήτριας του ράγκμπι  στην Αυστραλία, την ώρα που κλοτσάει τη μπάλα, έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων, για τα σεξιστικά σχόλια που ακολούθησαν, από τους διάφορους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πιο συγκεκριμένα το αυστραλιανό κανάλι «Channel Seven», στην σελίδα του στο facebook, ανέβασε μία φωτογραφία της Τάιλα Χάρις από τον αγώνα της ομάδας της Μπλούζ, με την αντίστοιχη των Ουέστερν Μπούλντογκς.

Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ του CNN, αποκρουστικά, αλλά συνηθισμένα σε τέτοιες περιπτώσεις σχόλια ακολούθησαν, με αποτέλεσμα το κανάλι να αποσύρει την επίμαχη φωτογραφία και κάπου εκεί, τα πράγματα ξέφυγαν, εκτός ελέγχου. Οι αντιδράσεις των χρηστών, στα σεξιστικά σχόλια, πήραν την μορφή χιονοστιβάδας.

Το κανάλι επανέφερε την φωτογραφία, ζητώντας εμμέσως συγγνώμη για την απόσυρσή της, με το σχόλιο «αποσύροντας την φωτογραφία, στείλαμε το λάθος μήνυμα».

 Η Υπουργός Γυναικών της Αυστραλίας, Κέλη Οντάιερ, δήλωσε αηδιασμένη από τα σχόλια των χρηστών και αφού καταδίκασε την ενέργεια του καναλιού να την αποσύρει, τόνισε ότι «Η Τάιλα Χάρις είναι μία σταρ του ράγκπι. Θα έπρεπε να επαινείτε για το ταλέντο της και τα αθλητικά της προσόντα, όπως κάθε άντρας αθλητής».

Η ίδια η Τάιλα Χάρις ζήτησε σε συνέντευξη της στο ραδιόφωνο, την παρέμβαση τόσο της Ομοσπονδίας όσο και της αστυνομίας. Πιο αναλυτικά δήλωσε ότι « Για να γίνονται τέτοια σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, φανταστείτε τι γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Τα σχόλια που έγιναν με έκαναν να νιώσω άβολα και γι′ αυτό τα λαμβάνω ως σεξουαλική παρενόχληση».

 Οσο για τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας του Αυστραλιανού Ράγκμπι, Γκίλον Μακλόλαν , αφού εξέφρασε τον προβληματισμό του, χαρακτηρίζοντας το, ένα γενικευμένο πρόβλημα και όχι ένα μεμονωμένο περιστατικό, προσέγγισε στη συνέχεια, την όλη υπόθεση της φωτογραφίας, από μία διαφορετική οπτική γωνία.

«Είναι κατά την γνώμη μου μία εντυπωσιακή φωτογραφία, που δείχνει μία σπουδαία αθλήτρια στην καλύτερη της στιγμή, που είναι να κλωτσάει την μπάλα στα 50 μέτρα».

Πηγή: CNN

 

Sponsored Post