ΔΙΕΘΝΕΣ
29/03/2019 15:16 EET | Updated 29/03/2019 17:59 EET

Αυστραλία: Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση του αποκεφαλισμένου καρχαρία

«Δυστυχώς δεν είδαμε τι έφαγε τον καρχαρία, πάντως πρέπει να ήταν εντυπωσιακό. Το κεφάλι του ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά».

mako shark

Ψαράς στην Αυστραλία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον της κοινότητας, καθώς ψάρεψε ένα κεφάλι ρυγχοκαρχαρία, χωρίς το σώμα.

Ο «Τράπμαν Μπερμάγκι», γνωστός με το προσωνύμιο Τζέϊσον, ανέβασε στον λογαριασμό του στο Facebook μία φωτογραφία με το κεφάλι του καρχαρία, δίνοντας την ευκαιρία για θεωρίες γύρω από τι μπορεί να προκάλεσε την επίθεση.

Ο ίδιος ο «Τζέϊσον», σχολίασε στην λεζάντα της φωτογραφίας πως «Δυστυχώς δεν είδαμε τι έφαγε τον καρχαρία, πάντως πρέπει να ήταν εντυπωσιακό. Το κεφάλι του ζυγίζει γύρω στα 100 κιλά».

Στη συζήτηση γύρω από το ερώτημα «τι συνέβη με τον καρχαρία», έχει ανακατευτεί σύσσωμη η κοινωνία των Αυστραλών ψαράδων, με τις απόψεις να διίστανται. Αλλοι μιλούν για μεγαλύτεροι σε μέγεθος καρχαρίες που του επιτέθηκαν, άλλοι πως πρόκειται για επίθεση από φονικές φάλαινες και άλλοι πάλι το ρίχνουν στην πλάκα καθώς ισχυρίζονται πως πρόκειται για το Τέρας του Λοχ Νες.

Υπάρχει πάντως και ένα κομμάτι που απλά πιστεύουν πως πρόκειται για φωτογραφικό τρικ, καθώς ο «Τζέϊσον» στέκεται εσκεμμένα πιο μακριά από το κεφάλι του καρχαρία, ούτως ώστε να το κάνει να φαίνεται μεγαλύτερο.

Ο καννιβαλισμός μεταξύ των καρχαριών δεν είναι κάτι ξένο στους υδροβιολόγους αλλά και στην ευρύτερη επιστημονική κοινότητα και μάλιστα το 2014 το «Smisthonian Institute», παρουσίασε ένα ντοκιμαντέρ με σχετική έρευνα πάνω στο θέμα και πιο συγκεκριμένα, απαντούσε στο ερώτημα πως ένας λευκός καρχαρίας, μήκους 2,8 μέτρων, καταβροχθίστηκε από μεγαλύτερο πλάσμα.

Πηγή: HuffPost UK