ΔΙΕΘΝΕΣ
19/01/2020 13:03 EET | Updated 19/01/2020 13:39 EET

Αυστραλία: Η στιγμή που φύλακες ζωολογικού πάρκου σώζουν κοάλα και αλιγάτορες από τις πλημμύρες

Το συγκινητικό βίντεο, οι εικόνες και το μήνυμα της ομάδας στο Facebook.

Jenny Evans via Getty Images
Κοάλα στην Αυστραλία.

Οι φύλακες του ζωολογικού πάρκου ερπετών (Reptile Park) στο Σόμερσμπι της Αυστραλίας κουβάλησαν στα χέρια τους βρεγμένα κοάλα, τα μετέφεραν σε ασφαλές μέρος και χρησιμοποίησαν μια σκούπα για να σταματήσουν τους αλιγάτορες πριν φύγουν από την λιμνοθάλασσά τους. 

Μια καταρρακτώδης βροχή έφερε προσωρινή ανακούφιση στην Αυστραλία, μετά τις φονικές πυρκαγιές που απειλούν από τον Σεπτέμβριο ανθρώπινες ζωές, ζώα και εκτάσεις. Ομως η βροχή μετέτρεψε τα μονοπάτια σε ποτάμια στο ζωολογικό πάρκο, γι’αυτό και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να το κλείσουν ώστε να σώσουν τα ζώα και να καθαρίσουν τις ζημειές που προκλήθηκαν.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, το πάρκο είπε ότι η «φοβερά έντονη», όμως «πολύ αναγκαία» βροχή είχε ως αποτέλεσμα τις πλυμμήρες, «τόσο μεγάλες δεν έχουμε ξαναδεί εδώ και 15 χρόνια». Ο διευθυντής του πάρκου Τιμ Φόλκνερ δήλωσε ότι «μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συζητούσαμε κάθε μέρα σε συσκέψεις τις σοβαρές απειλές από τις πυρκαγιές που ήταν μόλις πέντε μίλια μακριά. Η αντίθεση μεταξύ τις τρέχουσας πλημμύρας και των πυρκαγιών είναι απίστευτη».

Το πάρκο ξανάνοιξε το Σάββατο με ένα ευχαριστήριο μήνυμα στο Facebook προς το γεμάτο διάθεση και πάθος προσωπικό που δεν σταμάτησε να εργάζεται για να πάρει το πάρκο πάλι την αρχική του μορφή. 

 

 

Πηγή: HuffPost US