ΚΟΙΝΩΝΙΑ
15/09/2020 16:52 EEST | Updated 15/09/2020 17:07 EEST

Αυτά είναι τα έκτακτα μέτρα που προτείνονται για την Αττική

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της επιβάρυνσης των ΜΕΘ.

Eurokinissi
.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ- HUFFPOST GREECE

Σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Αττική, λόγω της ανησυχίας που έχουν προκαλέσει η αύξηση των κρουσμάτων και η επιβάρυνση των ΜΕΘ, δεδομένης και της πυκνότητας του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της HuffPost Greece, τα μέτρα που προτείνονται από την ειδική επιτροπή των επιστημόνων για διάστημα δύο εβδομάδων (16-30 Σεπτεμβρίου) περιλαμβάνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους κλειστούς- δημόσιους και ιδιωτικούς- χώρους εργασίας και σε όλους τους ανοιχτούς χώρους συναθροίσεων (μεταξύ των οποίων πλατείες, ουρές σε καταστήματα, στάσεις ΜΜΜ κ.α.), όπου δεν είναι δυνατή η τήρηση του κανόνα του 1,5 μέτρου. Παράλληλα, γίνεται ισχυρή σύσταση για όλους τους υπόλοιπους ανοιχτούς χώρους.

Επίσης, η εισήγηση περιλαμβάνει άνοιγμα λιανεμπορίου στις 10.00 και όριο 50 ατόμων σε όλες τις συναθροίσεις- ενώ προβλέπονται ειδικά μέτρα και για τις λαϊκές αγορές, με απόσταση τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων και εκ περιτροπής λειτουργία.

Επίσης, για όλες τις συναυλίες σε ανοιχτούς χώρους και σε ΚΥΕ με ζωντανή μουσική προτείνεται όριο πληρότητας 50%, μόνο για καθήμενους, με υποχρεωτική χρήση μάσκας και απαγόρευση αλκοόλ και καπνίσματος. Όριο 60% και υποχρεωτική χρήση μάσκας προτείνεται και για τη λειτουργία θερινών και χειμερινών σινεμά και θεάτρων.  

Sponsored Post