Αυτά είναι τα πιο δημοφιλή τραγούδια-ύμνοι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανά τα χρόνια-και τα ακούμε μέχρι σήμερα

Κάθε τέσσερα χρόνια, φίλαθλοι από όλες τις γωνιές του κόσμου συγκεντρώνονται για να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός: Το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου (Μουντιάλ).

Πρόκειται για το event με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση και τις περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη διοργάνωση. Φέτος, από τις 14 Ιουνίου μέχρι τις 15 Ιουλίου, τα βλέμματα στρέφονται στη Ρωσία, η οποία για πρώτη φορά θα φιλοξενήσει τους ποδοσφαιρικούς αγώνες.

Πέρα όμως από τους αγώνες, τα προκριματικά, τον ημιτελικό και την αγωνία για τον μεγάλο τελικό, το ενδιαφέρον κερδίζουν και οι καλλιτέχνες που συνεργάζονται για το επίσημο τραγούδι της εκάστοτε διοργάνωσης Μουντιάλ. Τα τραγούδια σηματοδοτούν την έναρξη της ποδοσφαιρικής γιορτής. Μάλιστα, όχι μόνο λειτουργούν ως προπομπός των αγώνων, αλλά οι καλλιτέχνες ερμηνεύουν το τραγούδι live μπροστά στα μάτια χιλιάδων θεατών μέσα στο γήπεδό αλλά και εκείνων που παρακολουθούν τηλεοπτικά.

Το τραγούδι του Μουντιάλ 2018, είναι το «Live It Up» από τους Nicky Jam, Will Smith και Era Estrefi, το επίσημο βίντεο κυκλοφόρησε την Παρασκευή και ήδη έχει ξεπεράσει τις 4,000,000 προβολές στο Youtube.

Ας θυμηθούμε λοιπόν τα πιο δημοφιλή τραγούδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ανά τα χρόνια.

El Rock del Mundial- Los Ramblers

Χιλή 1962

World in Motion-New Order

Ιταλία 1990

Gloryland-Daryl Hall & Sounds Of Blackness

ΗΠΑ 1994

La cour des grands-Youssou N’Dour & Axelle Red

Γαλλία 1998

La Copa de la Vida (The Cup of Life)-Ricky Martin

Γαλλία 1998

Anthem-Vangelis

Νότια Κορέα-Ιαπωνία 2002

Waka Waka (Time for Africa)-Shakira

Νότια Αφρική 2010

La La La-Shakira και Carlinhos Brown

Βραζιλία 2014