Αυτή είναι η πιο «άγρια πόλη» του κόσμου όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν χωρίς όρια πάσης φύσεως ηδονές

Αυτή είναι η πιο «άγρια πόλη» του κόσμου όπου οι άνθρωποι απολαμβάνουν χωρίς όρια πάσης φύσεως ηδονές
|
Benjamin Egerland / EyeEm via Getty Images

Και τι δεν έχουμε διαβάσει μέχρι σήμερα; Για τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, τις πιο ακριβές, τις πιο ηλιόλουστες, τις πιο φιλόξενες κλπ κλπ κλπ. Αυτό που μας λείπει όμως είναι μια απάντηση στο «ποια είναι η πιο άγρια πόλη του κόσμου».

Για να μην παρεξηγηθούμε. Με τον όρο «άγρια» (wild), το MoveHub -που είχε την ιδέα να ερευνήσει το θέμα και να καταρτίσει τις γνώστες σε όλους μας λίστες κατάταξης- προσδιορίζει τις πόλεις εκείνες όπου οι άνθρωποι κάνουν μια άγρια, ξέφρενη ζωή, παρτάρουν μέχρι τελικής πτώσεως, ενδίδουν σε ηδονές πάσης φύσεως.

Προκειμένου να φτάσει στο επιθυμητό, ασφαλές αποτέλεσμα η ομάδα του MoveHub επικεντρώθηκε στο επίπεδο νυχτερινής ζωής (bar, night clubs κ.α.), κατανάλωσης αλκοόλ και ναρκωτικών σε 112 πόλεις ανά τον κόσμο. Οι σχετικές πληροφορίες αντλήθηκαν από το Υelp και το TripAdvisor και στη συνέχεια έγινε χρήση στατιστικών που αφορούν τον πληθυσμό της κάθε υπό εξέταση πόλης. Έτσι υπολογίστηκε πχ ο αριθμός των νυχτερινών κέντρων που αντιστοιχούν ανά συγκεκριμένο αριθμό κατοίκων, η κατανάλωση κάνναβης (με τη βοήθεια του Weed Index) και ναρκωτικών ουσιών όπως η κοκαϊνη (βάσει στοιχείων που τηρεί το UNODC και o Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας).

Στη συνέχεια, σε κάθε πόλη πιστώθηκαν από 0 έως 3 βαθμοί ανάλογα με τα ευρήματα.

Η απάντηση που περιμένετε λοιπόν είναι η εξής:

Η πιο άγρια πόλη στον κόσμο είναι το Manchester της Αγγλίας!

Διαβάστε επίσης:

Η πόλη συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία (2,83) και εάν δεν έχετε πάει ποτέ στο Manchester και δυσκολεύεστε να καταλάβετε πώς κέρδισε αυτή την πρωτιά, ας εξηγήσουμε λίγο καλύτερα: Η πόλη είναι γεμάτη (χωρίς υπερβολές) από πρώτης τάξεως night clubs ενώ πολλοί θα συμφωνήσουν πως είναι η πόλη που διαμόρφωσε την rave κουλτούρα τη δεκαετία του ’90. Επίσης ήρθε πρώτη σε δύο βασικές κατηγορίες. Αυτή της πληθώρας των νυχτερινών κέντρων και της κατανάλωσης κάνναβης. Συγκεκριμένα υπάρχουν 818 χώροι για νυχτερινή διασκέδαση για 100.000 κατοίκους ενώ καταναλώνονται 2,3 τόνοι κάνναβης ανά 100.000 κατοίκους κάθε χρόνο.

Η λίστα με τις 10 πιο «άγριες πόλεις» του κόσμου είναι:

  1. Manchester (Ηνωμένο Βασίλειο)
  2. Washington (ΗΠΑ)
  3. Miami (ΗΠΑ)
  4. Seattle (ΗΠΑ)
  5. San Francisco (ΗΠΑ)
  6. Leeds νωμένο Βασίλειο)
  7. Denver (HΠΑ)
  8. Boston (ΗΠΑ)
  9. Paris (Γαλλία)
  10. Lyon (Γαλλία)

Όπως φαίνεται τα ξέφρενα πάρτι είναι υπόθεση των Βρετανών, των Αμερικανών και των Γάλλων.

Όσο για την πιο «ήσυχη» πόλη στον κόσμο, αυτή είναι η Jakarta της Ινδονησίας ενώ η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη είναι επίσης πολύ χαμηλά στην κατάταξη και συγκεκριμένα στην 91η και 92η θέση αντίστοιχα με σκορ 0,86 και 8,83.

Προτείνετε μια διόρθωση