Ποια πόλη του κόσμου επισκέφτηκαν οι περισσότεροι τουρίστες το 2018

Σύμφωνα με έρευνα της Mastercard, που πραγματοποιείται εδώ και μια δεκαετία και καταγράφει τους αγαπημένους ταξιδιωτικούς προορισμούς των πελατών της, η φετινή λίστα επιφυλάσσει μια έκπληξη. Κι ενώ όλοι θα περίμεναν το Λονδίνο ή το Παρίσι να στεφτούν πρωταθλήτριες πόλεις, όπως συμβαίνει σχεδόν κάθε χρόνο, φέτος καταλαμβάνουν τη δεύτερη και τη τρίτη θέση αντίστοιχα, πίσω από μια πόλη που δεν ήταν καν ανάμεσα στα φαβορί.

Ο λόγος για την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, Μπανγκόκ. Αναδείχθηκε πρωταθλήτρια ανάμεσα σε 162 πόλεις, με 20 εκατομμύρια επισκέπτες το 2018. Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία, ο μέσος επισκέπτηςεις έμεινε για 4,7 διανυκτερεύσεις και ξόδεψε 173 δολάρια τη μέρα.

Ωστόσο, αν και η Μπανγκόκ έχει τους περισσότερους επισκέπτες για το 2018, σε άλλα μέρη παρατηρείται μεγαλύτερος τζίρος από τον εκάστοτε τουρίστα ημερησίως. Για παράδειγμα, το Ντουμπάι παραμένει στην κορυφή της σχετικής λίστας, με μέσο όρο 537 δολάρια ανά επισκέπτη.

Τη δεκάδα των πόλεων με τους περισσότερους τουρίστες για αυτό το έτος συμπληρώνουν μετά το Λονδίνο και το Παρίσι, το Ντουμπάι, η Σιγκαπούρη, η Νέα Υόρκη, ην Κουάλα Λουμπούρ, το Τόκιο, η Κωνσταντινούπολη και η Σεούλ.

Πηγή: TIME