ΚΟΙΝΩΝΙΑ
12/06/2019 13:44 EEST

Αυτές είναι οι «χρυσές» φυτείες κάνναβης που θα έφερναν κέρδη 6 εκατ. ευρώ

Βίντεο και φωτογραφίες στη δημοσιότητα από την ΕΛΑΣ.

ΕΛΑΣ

Βίντεο και φωτογραφίες από τις δύο τεράστιες φυτείες κάνναβης που εντοπίστηκαν στη Βοιωτία έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι φυτείες βρίσκονταν σε δυσπρόσιτη περιοχή στη θέση Βίλιζα Στεφάνης Βοιωτίας. Στο τελικό στάδιο της έρευνας και μετά από πολυήμερη και επί 24ώρου βάσεως επιτήρηση της περιοχής, διαπιστώθηκε το εύρος της φυτείας, η υποδομή διαμονής των μελών του κυκλώματος και εντοπίστηκαν οι καλλιεργητές, οι φύλακες και οι επιτηρητές της.

 

ΕΛΑΣ

 

Χθες Τρίτη πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ αναζητούνται επτά επιπλέον μέλη. Ξεριζώθηκαν 10.100 δενδρύλλια κάνναβης και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο kalashnikov, πιστόλι, πέντε κυνηγετικά όπλα, φυσίγγια, χρηματικά ποσά και πλήρης εξοπλισμός για καλλιέργεια, συντήρηση και υδροδότηση της φυτείας.

Τα παράνομα έσοδα του εγκληματικού δικτύου, από τη συγκομιδή αποσπασμάτων κάνναβης από τα δενδρύλλια της  φυτείας, υπολογίζονται από την ΕΛ.ΑΣ. τουλάχιστον στα 6.000.000 ευρώ.

 

 

Από την  επιχειρησιακή δράση, εντοπίσθηκε σε κοντινό σημείο και ένα φυτώριο με 2.700 δενδρύλλια κάνναβης, καθώς και ο χώρος που προορίζονταν για την άμεση εμφύτευση και καλλιέργεια αυτών.

 

ΕΛΑΣ

 

Από τα κύρια χαρακτηριστικά της δραστηριότητας της εν λόγω ομάδας, δηλαδή την μεθοδολογία δράσεως (modus operandi) των μελών, την κατασχεθείσα ποσότητα δενδρυλλίων κάνναβης, την επιλογή του χώρου της καλλιέργειας, των μέτρων προφύλαξης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης (δημιουργία σημείων επιτήρησης της φυτείας περιμετρικά της ευρύτερης περιοχής), και το βαρύ οπλισμό που κατείχαν, προκύπτει η ύπαρξη επαγγελματικής υποδομής για τη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

 

ΕΛΑΣ

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θήβας, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, εις βάρος τους, να περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών, περί όπλων, παράνομης διαμονής στην χώρα και το αδίκημα της κλοπής.