ΔΙΕΘΝΕΣ
15/02/2019 17:49 EET

«Αυτές τρώνε πίτσα, ενώ οι ωραίες...»: Θύελλα αντιδράσεων για διαφήμιση εστιατορίων στη Ρωσία

Μια κακόγουστη ανάρτηση στα social media.

Συγγνώμη δημοσίως ζήτησε δημοφιλής αλυσίδα ιαπωνικών εστιατορίων στη Ρωσία, για ένα post στο Facebook, όπου αναφερόταν πως οι υπέρβαρες γυναίκες τρώνε πίτσα, ενώ οι ωραίες προτιμούν απωανατολικές γεύσεις.

Το επίμαχο post, που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αλυσίδας Tanuki στο Facebook, εμφάνιζε μια υπέρβαρη γυναίκα δίπλα σε μια αδύνατη γυναίκα με καμπύλες, που φορά ένα πολύ στενό φόρεμα.

«Αφού πήγε στη Go-Go Pizza» γράφει το κείμενο πάνω από την υπέρβαρη γυναίκα, αναφερόμενο σε ρωσική αλυσίδα πιτσαριών- τη στιγμή που πάνω από την λυγερή μελαχρινή αναγράφεται «αφού πήγε στο Tanuki».

 

 

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του RT, οι χρήστες των social media δεν εξέλαβαν και πολύ θετικά το συγκεκριμένο αστείο. Αφ’ενός η εικόνα της υπέρβαρης γυναίκας δεν προέρχεται από κάποια φωτογραφία αρχείου, μα είναι η Γουΐτνεϊ Θορ, γνωστή τηλεπερσόνα της αμερικανικής τηλεόρασης, που πάσχει από ορμονική διαταραχή. Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν πως είναι μάλλον απίθανο η ίδια να έδωσε την άδεια να χρησιμοποιηθεί η εικόνα της με αυτόν τον τρόπο. Άλλοι έκαναν λόγο για άκομψη προσβολή στους πελάτες της Go-Go (μάλιστα, ο social media manager του Tanuki φέρεται να έκανε tag τον διευθύνοντα σύμβουλο της Go-Go όταν ανέβασε την εικόνα στην προσωπική του σελίδα).

Μετά από βομβαρδισμό επικριτικών μηνυμάτων περί σεξισμού, body shaming, καταπάτησης copyright και κακού γούστου γενικότερα, η Tanuki κατέβασε το post και ζήτησε συγγνώμη.