Αυτό είναι το χαρακτηριστικό που όποιος το έχει, ζει περισσότερο

Οι ευσυνείδητοι άνθρωποι ζουν περισσότερο σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια. Σύμφωνα με αυτή, οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είναι προσεκτικότεροι, αποτελεσματικότεροι και πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους υπόλοιπους επιδιώκοντας παράλληλα την επίτευξη των προσωπικών τους στόχων.

Στην πραγματικότητα, ο προσανατολισμός της ζωής προς την επίτευξη στόχων και η προτίμηση για την τάξη και όχι για την αταξία αποτελούν του ισχυρότερους προγνωστικούς παράγοντες για μια μακρά ζωή.

Οι άκρως ευσυνείδητοι άνθρωποι αποδείχτηκε ότι ζουν κατά μέσο όρο δυο με τέσσερα χρόνια. Είναι επίσης λιγότερο πιθανόν να καπνίσουν, να πιουν αλκοόλ και να είναι στρεσαρισμένοι.

Η συνείδηση ​​είναι μία από τις πέντε πρωταρχικές πτυχές της προσωπικότητας, μαζί με την ευχαρίστησε, την εξωστρέφεια, το ανοιχτό πνεύμα για νέες εμεπιρίες εμπειρία και τον νευρωτισμό.

Η έρευνα συγκέντρωσε τα ευρήματα 20 ξεχωριστών μελετών πάνω από 8.900 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Οι πιο οργανωμένοι και υπεύθυνοι είχαν σαφώς καλύτερη κατάσταση υγείας από τους υπόλοιπους.

Ο καθηγητής Howard S. Friedman, ένας εκ των συγγραφέων της μελέτης, δήλωσε: Πιστεύουμε ότι τα αποτελέσματα της έρευνάς μας μπορούν να κάνουν τους ανθρώπους να σκεφτούν τη ζωή τους και τι μπορεί να κάνουν για να ζήσουν καλύτερα και περισσότερο.

Πηγή: Spring