Αυτό είναι το μυστικό για μακροζωία, όπως αποκαλύπτει μια γυναίκα 106 χρονών

Το να είσαι single είναι το κλειδί για τη μακροζωία, σύμφωνα με τη Βρετανή Madeline Dye.

Η-106 χρονών-Dye με καταγωγή από το νότιο Yorkshire της Αγγλίας, αποκαλύπτει ότι η ηλικία και καλή φυσική κατάστασή της, οφείλεται στην ανεξαρτησία και στην αποφυγή των...σχέσεων, σύμφωνα με το New York Post.

H Dye γεννήθηκε το 1912 και εργαζόταν ως βιβλιοδέτρια μέχρι που βγήκε στη σύνταξη. Η ανιψιά της, Diana Heaton, ισχυρίζεται ότι η Dye πάντα πίστευε ότι η μακροζωία οφειλόταν στην αποφυγή του άγχους όσον αφορά το γάμο ή τις σχέσεις. Η γυναίκα ποτέ δεν είχε κάποιον σύντροφο.

Η Heaton είπε ότι η θεία της δεν ζούσε σε γηροκομείο μέχρι τα 103 χρόνια αλλά αναγκάστηκε να μετακομίσει εκεί λίγο αργότερα, μετά από ατύχημα που είχε. Η Dye μαγείρευε μόνη της και έκανε όλες τις δουλειές του σπιτιού ακόμα και σε μεγάλη ηλικία. Η Heaton πρόσθεσε ότι η θεία της ακόμα περπατάει χωρίς μπαστούνι και είναι πολύ ανεξάρτητη.

«Ντύνεται μόνη της και πηγαίνει στο κοινό σαλόνι όπου συζητάει με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης έχει πολύ καλή αίσθηση του χιούμορ και δεν το έχει χάσει ποτέ», είπε η Heaton. «Όποτε τη ρωτούν για τις σχέσεις της και για το αν ήταν ποτέ παντρεμένη εκείνη λέει ”δεν είχα ποτέ κάποιον σύντροφο, γι’αυτό και έχω φτάσει σε αυτή την ηλικία”. Ποτέ δεν είχε το άγχος του γάμου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η μακροζωία της Dye μπορεί να οφείλεται και στο γεγονός ότι περπατούσε 2 μίλια για να πάει στη δουλειά-και το έκανε τέσσερις φορές την ημέρα.

Τα 106 της γενέθλια, τα γιόρτασε στο γηροκομείο με ένα πάρτι.

Πηγή: New York Post