Αυτοί είναι οι πιο θλιβεροί χωρισμοί στην τηλεόραση-και πώς τους βιώσαμε

Από τους Ross και Rachel μέχρι τους Carrie και Aidan, αυτοί οι χωρισμοί «πόνεσαν» πολύ
NBC via Getty Images

Όταν ξεκινάμε να παρακολουθούμε μια τηλεοπτική σειρά, ανάμεσα στους χαρακτήρες συνήθως υπάρχει ήδη κάποιο ζευγάρι, παντρεμένο ή μη, ή δημιουργείται καθώς η πλοκή εξελίσσεται και τα επεισόδια περνούν. Όσο πιο πολλές ώρες επενδύουμε στο σενάριο, τόσο πιο κοντά νιώθουμε στους χαρακτήρες, ταυτιζόμαστε μαζί τους, στηρίζουμε και γινόμαστε θαυμαστές ενός νέου τηλεοπτικού έρωτα. Στον χωρισμό, στεναχωριόμαστε σαν να επρόκειτο για προσωπικό μας βίωμα.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε μερικούς από τους πιο διάσημους και στενάχωρους τηλεοπτικούς χωρισμούς που μας επηρέασαν.

Ross και Rachel- «F.R.I.E.N.D.S»

Η σχέση του Ross και της Rachel στη δημοφιλή αμερικανική τηλεοπτική σειρά «F.R.I.E.N.D.S», μπορεί να χαρακτηριστεί και ως ένα συναισθηματικό rollercoaster. Κατά τη διάρκεια των 10 χρόνων που προβαλλόταν η σειρά και οι δυο βρέθηκαν σε άλλες σχέσεις, χώρισαν αλλά κατέληγαν πάλι μαζί. Στην τρίτη σεζόν, ο Ross άρχισε να ζηλεύει τη Rachel που περνούσε περισσότερο χρόνο μαζί με τον συνάδερφό της, Mark, παρά με αυτόν. Πιστεύοντας ότι βρίσκονται σε διάλειμμα από τη σχέση τους, ο Ross κοιμήθηκε με άλλη γυναίκα, η Rachel το έμαθε και αυτή ήταν μια από τις πιο θλιβερές σκηνές στη σειρά που τάραξε τους fans του ζευγαριού.

Olivia και Fitz- «Scandal»

Μια από τις μεγαλύτερες και πιο σημαντικές πλοκές της επιτυχημένης σειράς της Shonda Rhimes «Scandal», είναι η σχέση της Olivia και του Fitz. Οι θαυμαστές της σειράς ανά τον κόσμο, αναστατώθηκαν όταν η σεναριογράφος αποφάσισε να χωρίσει το ζευγάρι. Μάλιστα, η Rhimes ρωτήθηκε δημοσίως κατά τη διάρκεια πάνελ, για ποιο λόγο προχώρησε σε αυτό το σενάριο. «Η Olivia βρίσκεται σε ένα διαρκές ταξίδι από τα πρώτα επεισόδια κιόλας. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι η βασική ιστορία γύρω από το χαρακτήρα της είναι ο ρομαντισμός και οι σχέσεις-αυτό βλέπουν οι θεατές. Για μένα όμως, η πρωταρχική ιστορία της είναι η ανακάλυψη του εαυτού της», δήλωσε τότε η Rhimes.

Derek και Meredith- «Grey’s Anatomy»

Η πολυτάραχη σχέση του Derek και της Meredith στο «Grey’s Anatomy» αποτελεί μέχρι σήμερα τον πιο δημοφιλή και ρομαντικό έρωτα στην ιστορία της αμερικανικής τηλεόρασης. Η αγάπη τους δοκιμάστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σειράς, αλλά δυνάμωνε σε κάθε εμπόδιο και σε αυτό βοήθησαν και οι ρεαλιστικές ερμηνείες των Patrick Dempsey και της Ellen Pompeo. Μετά τον τσακωμό που ακολούθησε αφού ο Derek φίλησε άλλη γυναίκα, τη Rose, το διάστημα που με τη Meredith έβγαιναν με άλλους ανθρώπους, η τελευταία του είπε: «Δεν μπορώ να συνεχίσω, να τσακωνόμαστε και να τα ξαναβρίσκουμε. Είμαστε μαζί ή δεν είμαστε;» Και έτσι οι δυο τους χώρισαν για λίγο, μέχρι που ξαναέσμιξαν.

Carrie και Aidan- «Sex and the City»

Η Carrie είχε πολλές σχέσεις κατά τη διάρκεια του «Sex and the City», αλλά εκείνη που τελικά στεναχώρησε περισσότερο τους θαυμαστές της σειράς, ήταν αυτή με τον Aidan. Όταν η Carrie είπε το «ναι» στην πρόταση γάμου του Aidan, όλα έμοιαζαν ιδανικά. Όταν όμως εκείνος πρότεινε να ταξιδέψουν στο Las Vegas για έναν αυθόρμητο και σύντομο γάμο, η συζήτηση είχε άλλη τροπή.

Η Carrie φορούσε το δαχτυλίδι ως κρεμαστό στο λαιμό της και όχι στο δάχτυλό της, δείχνοντας διστακτική για το γάμο. «Δεν φταις εσύ, δεν είμαι ακόμα έτοιμη για γάμο», του είπε. «Αν δεν θέλεις να με παντρευτείς τώρα, δεν θα θελήσεις ποτέ», της είπε εκείνος και ακολούθησαν ξεχωριστούς δρόμους.

Luke και Lorelai- «Gilmore Girls»

Μετά το χωρισμό του Luke και της Lorelai στην πέμπτη σεζόν του «Gilmore Girls», εκείνη του αφήνει ένα μήνυμα στον τηλεφωνητή όπου του ζητάει να γυρίσει στο σπίτι. Κάπου στα μισά του μηνύματος, συνειδητοποιεί ότι αυτή η κίνηση είναι λάθος, τρέχει στο σπίτι του Luke για να πάρει την κασέτα του τηλεφωνητή πριν προλάβει να την ακούσει εκείνος. Όταν επιστρέφει στο σπίτι της, ο Luke βρίσκεται ήδη εκεί και την ψάχνει. Είχε ακούσει το μήνυμα και ο διάλογος που ακολούθησε ανάμεσά τους είναι ίσως ο πιο στενάχωρος στα επτά χρόνια προβολής της σειράς. Ο χωρισμός έχει μείνει στην ιστορία της ποπ κουλτούρας ως αυτός που στεναχώρησε περισσότερο το κοινό.

Προτείνετε μια διόρθωση