ΤΟ BLOG
05/02/2018 14:28 EET | Updated 05/02/2018 14:28 EET

Αυτοί που αγαπούν το μέλλον

ελαιογραφία της Κάτιας Κωνσταντινίδου
"Μοναχικός Ταξιδιώτης"

Η Ανατολική Αττική απόκτησε το δικό της καλλιτεχνικό στέκι ζωγραφικής! Και το νέο είναι αισιόδοξο γιατί δημιουργείται ένας πυρήνας πολιτισμού που επανεκκινεί το όραμα για δημιουργία μέσα από τις "καλές τέχνες"!  Όχι γιατί οι άλλες τέχνες είναι "κακές"  και δεν αναπτύσσουν κοινωνίες και ανθρώπους, αλλά γιατί σήμερα όσο ποτέ είναι ανάγκη ν’ ανακτήσουμε ξανά τα όνειρά μας, μέσα από την τέχνη που ανοίγει την ψυχή! Να φτιάξουμε ξανά απ’ την αρχή, μικρές γειτονιές πολιτισμού, αγάπης, φροντίδας, ενσυναίσθησης που περνά μέσα από την αυτοβελτίωση, την ανάταση ψυχής, τη διορατικότητα που προσφέρει η τέχνη!  Ναι, είναι και μια ευκαιρία να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να ανακαλύψουμε ότι δεν είχαμε φανταστεί!

«Εμείς οι καλλιτέχνες καλλιεργούμε ψυχές, διαμορφώνουμε υγιείς και ισορροπημένους χαρακτήρες. Βοηθάμε τους ανθρώπους ν’ αναπτύξουν αρετές, υπομονή, ηρεμία, αισθητική, μετριοφροσύνη, αλληλεγγύη, σεβασμό και αγάπη για τη φύση και γενικότερα μέσω του διαλογισμού που προσφέρει η ζωγραφική, ήρεμους, ευγενείς, ακέραιους χαρακτήρες».

Ναι έτσι είναι δάσκαλε όπως τα είπες! «Η κοινωνία μας βρίσκεται σε μια αυτοκαταστροφική πορεία και πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η Τέχνη θα σώσει την ανθρωπότητα». Δεν είναι μεγάλα λόγια, αλλά πρόκληση για μεγάλα έργα! Καλή επιτυχία λοιπόν στον κ. Τάσο Καραδήμα και στους συνεργάτες του καλλιτέχνες που δημιούργησαν αυτή την όμορφη εστία πολιτισμού, τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Ανατολικής Αττικής, στην Παλλήνη!

Ναι, και ο Δήμαρχος Αθανάσιος Ζούτσος ήταν εκεί, εγκαινίασε το σπίτι του καλλιτέχη και έδειξε πρόθεση συμπαράστασης στο βήμα αυτό των καλλιτεχνών. Δεν είναι φυσικά τυχαίο που η αρχή έγινε στην Παλλήνη, αφού ο Δήμος πρόσφερε αρχικά την ευκαιρία να δημιουργηθεί αυτό το «φυτώριο» των καλλιτεχνών με την εθελοντική πρωτοβουλία του δασκάλου, που ακούραστα βοήθησε και ενθάρρυνε την καλλιτεχνική δημιουργία των δημοτών. Αυτών που σήκωσαν το χέρι και το πνεύμα ψηλά και είχαν τη θέληση και τόλμη να μάθουν και να εκφραστούν καλλιτεχνικά! Αυτών που είπαν «ποτέ δεν είναι αργά» και προχώρησαν...

Ποτέ δεν είναι αργά για την Τέχνη! Οι καλλιτέχνες της Ανατολικής Αττικής έχουν πλέον στην οδό Λεονταρίου 5, στην Παλλήνη,  το στέκι τους για ζωγραφική - και όχι μόνο - αλλά και για αγιογραφία, γλυπτική, κεραμική, εικαστικό κόσμημα, χειροτεχνίες. Είναι ο χώρος που κάνουν τα μαθήματά τους,  εκθέτουν και πωλούν τα έργα τους, οργανώνουν εκδηλώσεις για τον πολιτισμό και την τέχνη.

"Lonely Boat"
Ελαιογραφία της Μαρίας Αλεξανδρή
Καλή εικαστική χρονιά σε όλους! Σ’ αυτούς που δημιουργούν αλλά και σε όσους θαυμάζουν και αγαπούν την Τέχνη. Σ’ αυτούς που αγαπούν το μέλλον τους.

Φωτογραφίες: Ανθή Καλομοίρη

Αναδημοσίευση από τοOpEd GR

Περισσότερα στο Twitter: Anthi Kalomiri