Αυτοί που θαυμάζουμε περισσότερο το 2018: 35 χώρες και 37.000 συμμετέχοντες έδωσαν τις απαντήσεις τους

Τον Gates ακολουθεί ο Barack Obama και ο Jackie Chan, ενώ μετά τη Jolie βρίσκεται η Michelle Obama.
Hannah Mckay / Reuters

Για τρίτη χρονιά στην κορυφή της λίστας βρίσκονται ο Bill Gates και η Angelina Jolie. Οι δύο άνθρωποι-πρότυπα χαίρουν παγκόσμιου θαυμασμού περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο με βάση την έρευνα που διεξήχθη από το YouGov.

Από το 2015 που δημιουργήθηκαν κατηγορίες για τα δύο φύλα, στην κορυφή βρίσκονται o ιδρυτής της Microsoft και η διάσημη ηθοποιός με την εκτενή ανθρωπιστική δράση.

Charles Platiau / Reuters

Η λίστα περιλαμβάνει 20 άντρες και 20 γυναίκες που επιλέχτηκαν έπειτα από online συνεντεύξεις σε δείγμα περισσότερων από 37.000 ατόμων σε 35 χώρες.

Τον Gates στην κατηγορία των ανδρών ακολουθεί ο Barack Obama με 9,7% σε ποσοστά θαυμασμού, και στη συνέχεια ο Jackie Chan και ο Xi Jinping.

Στο μεταξύ, η Michelle Obama και η Οprah Winfrey βρίσκονται στη δεύτερη και την τρίτη θέση αντίστοιχα, μετά τη Jolie.

YouGov

Η πλειοψηφία των γυναικών προέρχεται από το χώρο του θεάματος, όπως τις Τaylor Swift, Madonna, Priyanka Chopra, Liu Yifei and Gal Gadot, αλλά και από την πολιτική σκηνή – μαζί με τις Hillary Clinton και Angela Merkel συμπληρώνουν το top10.

Στην κατηγορία των ανδρών κυριαρχούν επιχειρηματίες και αθλητές όπως οι: Elon Musk, Christiano Ronaldo, Lionel Messi, Warren Buffet και David Beckham. Επίσης, στη λίστα φιγουράρουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα πέραν του Obama όπως οι: Xi Jinping, Vladimir Putin και Donald Trump.

Ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ανέλθει στην κατάταξη είναι η Emma Watson που βρισκόταν στη 13η θέση το 2015 και ανήλθε φέτος στην 6 και η Taylor Swift από την 14 θέση βρίσκεται πλέον στην 9 .

YouGov

Στη φετινή λίστα ο Trump βρίσκεται σε χαμηλότερη θέση σε 15 μέρη απ′ ότι ο προκάτοχός του Obama. Ο Obama τον ξεπερνά σε κάθε χώρα πέραν της Ρωσίας.

Τα δεδομένα της YouGov έχουν επίσης καταμεριστεί και ανά χώρα. Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο στην κορυφή βρίσκονται οι David Attenborough και η Βασίλισσα Ελισάβετ.

Πηγή: Independent