ΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/05/2020 16:22 EEST | Updated 19/05/2020 16:59 EEST

Εφηβος έβαλε στοίχημα ότι θα βούταγε από τον Φάρο της Ναυπάκτου και παρά λίγο να σκοτωθεί

Αντί για την θάλασσα, βρέθηκε στο τσιμέντο.

Huffpost GR

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Πάτρας ένας 17χρονος, ο οποίος έπεσε από τον Φάρο του λιμανιού της Ναυπάκτου, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. 

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από τοπικά ΜΜΕ, ο έφηβος φαίνεται να είναι μόνος του πάνω στον φάρο και μετά απο λίγα λεπτά δισταγμού, να παίρνει φόρα και να βουτάει στο κενό. Το ύψος του φάρου είναι 7 μέτρα και ο 17χρονος έπεσε στο τσιμέντο, μπροστά στα μάτια δεκάδων συγκεντρωμένων που παρακολουθούσαν έντρομοι. 

Ευτυχώς, ο έφηβος στάθηκε τυχερός. Αυτόπτες μάρτυρες έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ασθενοφόρο τον μετέφερε στο νοσοκομείο «Αγ. Ανδρέας» της Πάτρας. Φέρει πολλαπλά κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. 

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο 17χρονος είχε βάλει στοίχημα με φίλους του ότι θα βουτούσε από τον Φάρο στο λιμάνι της Ναυπάκτου, αλλά φαίνεται ότι δεν υπολόγισε σωστά την απόσταση κι αντί για την θάλασσα, βρέθηκε στο τσιμέντο.

 

Οσα δήλωσαν οι γονείς του

Με ανάρτησή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι γονείς του ευχαρίστησαν τους πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν τον 17χρονο, αλλά αφήνουν αιχμές για το λιμενικό, τον δήμο και την αστυνομία, γιατί δεν είχαν λάβει μέτρα.  

Αναλυτικά τι έγραψαν οι γονείς του 17χρονου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα npress:  

«Δεν επικροτώ τη δράση παιδιού μου, πρόκειται ξεκάθαρα για μια νεανική επιπολαιότητα που τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες - και ειδικά στη Ναύπακτο αυτή την εποχή - συνηθίζουν να υιοθετούν, ούτε το καταδικάζω όμως, ξέρουμε πώς λειτουργούν οι έφηβοι. Το παιδί μου σώθηκε από βέβαιο θάνατο γιατί ήταν εκεί απλοί πολίτες που έτρεξαν να τον βοηθήσουν και τους ευχαριστώ με όλη μου την ψυχή για αυτό.  

Όμως πού ήταν οι αρχές; Πού ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Πού είναι; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτική αρχή δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία πού ήταν, όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι, μάλιστα εν μέσω κορωνοϊου και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτά λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου.  

Ο γιος μου σώθηκε γιατί υπήρξαν οι δυο τυχαίοι πολίτες να τον βοηθήσουν... αλλιώς δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το χειρότερο σενάριο. Οι αρχές υπήρξαν άφαντες σε μια περίπτωση ζωής και θανάτου, χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς να μεροληπτούν για την υγεία και το καλό των πολιτών. Εύχομαι από εδώ και πέρα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να είμαστε οι τελευταίοι γονείς που έζησαν αυτή την περιπέτεια και αυτόν τον πόνο.  

Με εκτίμηση και σεβασμό προς όλους σας για τις ευχές σας για την γρήγορη ανάρρωση του Βασίλη μας».