ΔΙΕΘΝΕΣ
11/07/2018 12:11 EEST

Αυτός ο λαός δεν τα πάει καθόλου καλά με τις ξένες γλώσσες και ήρθε η ώρα να το παραδεχτεί

Η έρευνα του Hostelworld δίνει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία

Oko_SwanOmurphy via Getty Images

Το να μιλά όλος ο πλανήτης τη γλώσσα σου είτε ως μητρική είτε ως επίσημη είτε απλώς σαν πρώτη ξένη γλώσσα δεν είναι και λίγο πράγμα. Αυτομάτως σου δίνει έναν αέρα ότι μπορείς να ταξιδέψεις παντού, χωρίς να δυσκολευτείς στην επικοινωνία. Παράλληλα, όμως, σε καθιστά και ένα λαό λιγότερο θετικό στην εκμάθηση άλλων ξένων γλωσσών και αυτό δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστο ούτε καν πρακτικό. Αυτό συμβαίνει με τους φίλους μας (;) τους Βρετανούς. 

Μια σχετική έρευνα του Hostelworld φέρνει στην επιφάνεια μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Μόλις το 51% των Βρετανών μπορούν να μιλήσουν μια δεύτερη γλώσσα. Το 62% των ενηλίκων εύχονταν να ήταν καλύτεροι με τις ξένες γλώσσες, ώστε να μπορούσαν να καταλάβουν περισσότερο την κουλτούρα μιας πόλης (38% των απαντήσεων), να μιλήσουν με ντόπιους στο εξωτερικό (24% των απαντήσεων) και να χρησιμοποιούν λιγότερο τον τουριστικό οδηγό (21% των απαντήσεων). Είναι χαρακτηριστικό πως το 10% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι δεν έχουν ταξιδέψει στο εξωτερικό γι′ αυτόν ακριβώς το λόγο, επειδή δεν μιλούν μια επιπλέον γλώσσα. 

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι ένας στους πέντε Βρετανούς έχει χαθεί στο εξωτερικό εξαιτίας της άγνοιας της τοπικής γλώσσας, ένα αντίστοιχο ποσοστό αντιμετώπισε προβλήματα στην παραγγελία φαγητού ενώ ένας στους δέκα μπήκε σε λάθος τρένο, αεροπλάνο ή άλλο μέσο μεταφοράς. 

Αν η γλώσσα δεν ήταν πρόβλημα, το 12% των Βρετανών θα είχε ταξιδέψει στην Ιαπωνία. Ωστόσο, η Ιαπωνία έχει σημειώσει αύξηση 7.5% στον αριθμό των Βρετανών επισκεπτών, το διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Η Κίνα, η Ιταλία και η Ρωσία είναι επίσης δημοφιλείς μεν, «απλησίαστοι» δε προορισμοί. 

(Με πληροφορίες από theculturetrip.com)

Sponsored Post