Αύγουστος Κορτώ: Η επιστροφή της κατάθλιψης και ο αγώνας για τη θεραπεία

Πολυγραφότατος σύγχρονος συγγραφέας, ακτιβιστής κατά των διακρίσεων σεξουαλικού προσανατολισμού και παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών. Έχει ξεχωρίσει για το ταλέντο του, αλλά και επειδή μιλά ανοιχτά για ζητήματα που συχνά μένουν κρυφά, όπως για την κατάθλιψή του. Ο 38χρονος Αύγουστος Κορτώ, έχει γνωστοποιήσει πολλές φορές ότι πάσχει από κλινική κατάθλιψη και πλέον, με μια νέα του ανάρτηση στο Facebook ανακοινώνει ότι η ασθένεια επέστρεψε για τέταρτη φορά.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη χώρα μας, η ασθένεια καλπάζει. Σύμφωνα με περσινά στατιστικά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής:

-το 4,7% του πληθυσμού πάσχει από κατάθλιψη, ποσοστό που είναι αυξημένο κατά 80,8% σε σχέση με το ποσοστό του 2009 (2,6%)

-η κατάθλιψη παρουσίασε αύξηση 80,8%, περισσότερο στις γυναίκες

-το 11,3 % αδυνατεί να αγοράσει τα φάρμακά του

-το 13,6% δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να λάβει ιατρική φροντίδα ή θεραπεία.

Ο ίδιος αναφέρει στην ανάρτησή του: «Με την κατάλληλη θεραπεία - σε συνδυασμό πολλές φορές με φάρμακα - η κατάθλιψη αντιμετωπίζεται και νικιέται.

Ακόμα κι αν βρίσκεστε στα βαθιά ακόμα, όπως εγώ, θέλω κάθε μέρα να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας - κι ας μην το πιστεύετε, δεν έχει σημασία - τη φράση ”Μπορώ να γίνω καλά, και ΘΑ γίνω καλά.”».

Το νέο βιβλίο του, τιτλοφορείται «Φωτιά στα Σαββατόπαχα», έχει και πάλι χιουμοριστικό χαρακτήρα καθώς αποτελεί μια συλλογή ευθυμογραφημάτων που έχει ως ραχοκοκκαλιά της σχέση με το φαγητό. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.