Μια σπαρακτική ταινία του 1969 ενέπνευσε τον Daniel Day Lewis να γίνει ηθοποιός

«Ίσως και να έχω δει αυτή την ταινία δώδεκα φορές» είπε ο ίδιος.

Ο Daniel Day Lewis μίλησε στα βρετανικά μέσα με πάθος για την ταινία που τον ενέπνευσε να γίνει ηθοποιός και να ξεκινήσει την καριέρα του.

«Πριν από λίγες ημέρες, με φιλοξένησε ένας φίλος μου στην Ιρλανδία και μιλήσαμε για τις ταινίες που έχουμε δει και με ρώτησε: ”Πότε είδες για τελευταία φορά την ταινία Kes;”(σ.σ. ταινία του Ken Loach του 1969). Ίσως και να έχω δει αυτή την ταινία δώδεκα φορές, αλλά όταν την είδα για πρώτη φορά, ήμουν 12 χρόνων, και πιθανώς ήταν μία από τις εξαιρετικές ταινίες που με επηρέασε περισσότερο από οτιδήποτε άλλο στη ζωή μου. Εξακολουθεί να με επηρεάζει το ίδιο παρόλο που την έχω δει τόσες φορές».

«Πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες ερμηνείες του David Bradley, είναι τόσο όμορφος και σπαραξικάρδιος. Ο σκηνοθέτης Ken Loach είναι ένα πραγματικό λαμπρό παράδειγμα γι αυτή τη χώρα. Το Kes είναι σαν ένα φως που υπάρχει», είπε ο ηθοποιός.

Η δραματική ταινία κυκλοφόρησε το 1969, πρόκειται πλέον για μία κλασική ταινία του βρετανικού σινεμά που ακολουθεί τη ζωή ενός νεαρού αγοριού που στον ελεύθερό του χρόνο εκπαιδεύει ένα γεράκι.

Ο Day Lewis πρωταγωνιστεί στο Phantom Thread του σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson, στην οποία υποδύεται το ρόλο του σχεδιαστή μόδας Reynolds Woodcock που ντύνει μέλη της βασιλικής οικογένειας, σταρ του κινηματογράφου και αριστοκράτες. Σύντομα ο Woodcock θα γνωρίσει μία νεαρή και δυναμική γυναίκα που θα γίνει η μούσα του και θα αλλάξει τη ζωή του. Αυτός είναι ο τελευταίος ρόλος του πολυβραβευμένου ηθοποιού, όπως ο ίδιος έχει ανακοινώσει.

(Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)