ΚΟΙΝΩΝΙΑ
05/03/2018 09:14 EET

Αίνιγμα με τις χειροβομβίδες στο Παγκράτι: Που στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ

Eurokinissi

Μυστήριο καλύπτει την υπόθεση εντοπισμού δύο ενεργών χειροβομβίδων και σφαιρών μέσα σε μεταλλικό κουτί στην οδό Εμπεδοκλέους στο Παγκράτι.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι χειροβομβίδες είναι «πολυκαιρισμένες» και είναι αμυντικού τύπου. Οι σφαίρες είναι 22αρες και 45αρες και επίσης μακροσκοπικά φαίνεται ότι είναι πολλών ετών.

Το κουτί εντοπίστηκε χθες Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι από περαστικό, ο οποίος είδε ένα κουτί αφημένο δίπλα σε κάδο απορριμμάτων και ειδοποίησε την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, οι οποίοι στη θέα των χειροβομβίδων έκριναν ότι πρέπει να ενημερωθεί ο Στρατός. Έτσι, στην οδό Εμπεδοκλέους έφτασαν πυροτεχνουργοί του Στρατού, οι οποίοι τις παρέλαβαν για να τις απενεργοποιήσουν σε ειδικό χώρο.

Σε δεύτερο χρόνο οι χειροβομβίδες θα μεταφερθούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό DNA και δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Την έρευνα ανέλαβε χθες το απόγευμα η Κρατική Ασφάλεια. Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το πιθανότερο είναι κάποιος να θέλησε να ξεφορτωθεί το πολεμικό υλικό με αυτόν τον επικίνδυνο τρόπο. Στο σημείο όπου βρέθηκε το κουτί δεν υπάρχει κάποιος στόχος, που θα μπορούσε να οδηγήσει της ΕΛ.ΑΣ. σε πιο «αναβαθμισμένα» σενάρια. Στο Παγκράτι έκαναν έρευνες αστυνομικοί σε μία προσπάθεια να βρεθούν μάρτυρες, που θα μπορούσαν να έχουν δει το άτομο που άφησε το κουτί. Αυτό, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατόν, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Προσπάθεια θα γίνε επίσης για την εύρεση τυχόν υλικού από κάμερες ασφαλείας, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει κάτι χρήσιμο για τις έρευνες.