ΔΙΕΘΝΕΣ
04/06/2019 17:18 EEST | Updated 04/06/2019 17:29 EEST

Airbnb: Αποκάλεσε «πιθήκους» ενοικιαστές και τους πέταξε έξω από το σπίτι της

Τι δηλώνει η ίδια και τι η απέναντι πλευρά.

HuffPost

Μια πρωτοφανή επίθεση σημειώθηκε στο Μανχάταν εναντίον μιας ομάδας μαύρων ανθρώπων τους οποίους έδιωξε κακήν κακώς μια ιδιοκτήτρια κατοικίας Airbnb αφού πρώτα τους πρόσβαλε λόγω της καταγωγής τους.

Ένα βίντεο που κυκλοφόρησε το Σάββατο δείχνει την οικοδέσποινα να αποκαλεί τους πέντε άνδρες «πίθηκους» και να τους φωνάζει έντονα.

Σύμφωνα με την αμερικάνικη έκδοση της HuffPost, η γυναίκα υποστήριξε πως τελικά στο σπίτι της έφτασαν περισσότερα άτομα από αυτά που της είχαν πει στην αρχή.

Ένας από τους άνδρες της παρέας, ο Κένεθ Σίμσον, δήλωσε στη Washington Post πως μετά την επίθεση αισθάνεται ταπεινωμένος.

«Αυτό είναι το επίπεδο των ανθρώπων που συνεργάζονται με την Airbnb; Νόμιζα πως έχουμε να κάνουμε με επαγγελματίες ανθρώπους. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλά έτσι και κανείς δεν πρέπει να νιώθει περιθωριοποιημένος για κανένα λόγο», τονίζει.

Ο ίδιος κατήγγειλε επίσης πως η οικοδέσποινα τους είχε επιτρέψει να φέρουν μαζί τους ένα κατοικίδιο, όταν όμως έφτασαν μαζί του στο σπίτι εκείνη δεν το δέχτηκε.

Η Airbnb σχολίασε το περιστατικό την Κυριακή χαρακτηρίζοντας τη φράση που χρησιμοποίησε η γυναίκα, «απαράδεκτη». Οι υπεύθυνοι της εταιρείας επίσης τόνισαν πως μετά το συμβάν βοήθησαν τους άνδρες να βρουν άλλο κατάλυμα για να μείνουν ενώ διευκρίνισαν πως απέκλεισαν την συγκεκριμένη γυναίκα από την πλατφόρμα.

Στο μεταξύ μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος εμφανίστηκε στα social media το hashtag #AirbnbWhileBlack. H πλατφόρμα βραχύχρονης μίσθωσης καταλυμάτων έχει εδώ και καιρό δεχτεί δεκάδες ρατσιστικές καταγγελίες, μία εκ των οποίων αφορούσε και την εγγονή του Bob Marley.

Sponsored Post