ΔΙΕΘΝΕΣ
13/01/2019 12:11 EET | Updated 13/01/2019 12:14 EET

Airlander 10: Το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου δεν θα πετάξει ξανά

Τι ανακοίνωσε η εταιρεία

Darren Staples / Reuters

Μόνιμα στο έδαφος θα μείνει το μεγαλύτερο αεροσκάφος του κόσμου, το Airlander 10, καθώς οι δημιουργοί του ετοιμάζονται να αρχίσουν δουλειά πάνω σε ένα νέο μοντέλο.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, το 32 εκατομμυρίων λιρών υβριδικό αεροσκάφος- συνδυασμός αεροπλάνου και αεροπλοίου- είχε ολοκληρώσει έξι δοκιμαστικές πτήσεις πριν καταρρεύσει στο έδαφος τον Νοέμβριο του 2017.

 

Social Media / Reuters

 

Η Hybrid Air Vehicles (HAV), που εδρεύει στο Μπέντφορντ, ανέφερε πως έχει λάβει υποστήριξη από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να αρχίσει να δουλεύει πάνω σε ένα νέο αεροσκάφος, που ελπίζεται να βρεθεί στους ουρανούς στις αρχές του 2020.

 

Darren Staples / Reuters

 

«Στόχος μας είναι πλέον πλήρως να φέρουμε την πρώτη δόση των αεροσκαφών παραγωγής Airlander 10 σε υπηρεσία για τους πελάτες. Το πρωτότυπο εξυπηρετεί τον σκοπό του ως το πρώτο πλήρους μεγέθους υβριδικό αεροσκάφος, παρέχοντάς τα δεδομένα που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε από το πρωτότυπο σε στάνταρ παραγωγής. Ως αποτέλεσμα, δεν σχεδιάζουμε να πετάξουμε ξανά το πρωτότυπο αεροσκάφος».

 

Meredith Videos

 

H εταιρεία ανέφερε ότι το σχέδιο για το επόμενο αεροσκάφος έχει ήδη εγκριθεί από τη European Aviation Safety Agency.