Αίγυπτος: Τουλάχιστον 40 νεκροί και 45 τραυματίες από φωτιά σε εκκλησία

Που προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια.
|
Twitter

Τουλάχιστον 40 είναι οι νεκροί και 45 οι τραυματίες από φωτιά που ξέσπασε στο εσωτερικό εκκλησίας στην πόλη της Γκίζας στην Αίγυπτο, όπως δήλωσαν δύο πηγές ασφαλείας στο Reuters.

Η φωτιά ξέσπασε από βραχυκύκλωμα σε γεννήτρια την ώρα που 5.000 πιστοί ήταν συγκεντρωμένοι στην εκκλησία Αμπού Σιφίν στη συνοικία Ιμπάμπα, με συνέπεια πολλά από τα θύματα να ποδοπατηθούν από τους πιστούς εντός της εκκλησίας από τον πανικό που επικράτησε, σύμφωνα με τις πηγές.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Σίσι έγραψε στον λογαριασμό του στο Facebook, «Έχω δώσει οδηγίες σε όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα, άμεσα, για να αντιμετωπίσουν το περιστατικό και να παράσχουν κάθε υγειονομική περίθαλψη στους τραυματίες».

«Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των αθώων θυμάτων»

Φόβους προκαλεί το γεγονός ότι πολλοί από τους νεκρούς μπορεί να είναι παιδιά, λόγω ύπαρξης νηπιαγωγείου μέσα στην εκκλησία.

Μια γεννήτρια που εξερράγη πιστεύεται ότι προκάλεσε τη φωτιά, η οποία στη συνέχεια προκάλεσε ταραχή.

Συλλυπητήριο μήνυμα έστειλε το υπουργείο Εξωτερικών

Βαθιά θλίψη για την τραγική απώλεια ζωών από πυρκαγιά σε εκκλησία στην Γκίζα της Αιγύπτου, εκφράζει με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης το υπουργείο Εξωτερικών.

Εξίσου, εκφράζει εγκάρδια συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters