Αλίσα Μιλάνο: Το τουίτ για τις τρανσέξουαλ και οι έντονες αντιδράσεις των θαυμαστών

Τι έγραψε η δημοφιλής ηθοποιός στο Τουίτερ, τα επικριτικά σχόλια και η απάντησή της.
Rich Fury via Getty Images

Στις 8 Μαρτίου, την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η Αλίσα Μιλάνο δημοσίευσε ένα μήνυμα στο Τουίτερ, αφιερωμένο στις γυναίκες τρανσέξουαλ.

Συγκεκριμένα έγραψε: «Τρανσέξουαλ αδερφές μου. Γιορτάζω εσάς αυτή την ημέρα!». Λίγα λεπτά αργότερα, ένας χρήστης της πλατφόρμας, τη ρώτησε αν είναι και η ίδια τρανσέξουαλ και η Μιλάνο απάντησε ότι είναι «τα πάντα».

«Είμαι τρανσέξουαλ, είμαι μαύρη, μετανάστρια, λεσβία, ένας γκέι. Είμαι άνθρωπος με αναπηρία, είμαι τα πάντα. Όπως είσαι κι εσύ Κερκ», έγραψε η ηθοποιός. Και συμπλήρωσε: «Μην φοβάσε ο,τι δεν γνωρίζεις ή καταλαβαίνεις. Κανένας δεν θέλει να σε πληγώσει. Όλοι ψάχνουμε για το ευτυχισμένο τέλος μας».

Παρόλο που δεν το εννοούσε κυριολεκτικά, η πρώην πρωταγωνίστρια της δημοφιλούς σειράς «Charmed», δέχθηκε σκληρή κριτική για το τουίτ της, με πολλούς χρήστες της πλατφόρμας να τονίζουν ότι εκείνη είναι μια επιτυχημένη, λευκή γυναίκα.

Ένας ακόλουθός της απάντησε: «Όχι, είσαι μια υπερασπίστρια και να είσαι εντάξει με αυτό. Αυτός δεν είναι ο τρόπος για να πεις ότι μας υπερασπίζεσαι. Απλά δεν μπορείς να προσποιήσε μια εμπειρία την οποία δεν έχεις. Αυτή είναι η προσέγγιση ”δεν βλέπω χρώμα”, η οποία είναι καταπιεστική».

Ο Youtuber Ρομπ Γκάβαγκαν, συμμετείχε στη συζήτηση, γράφοντας: «Το να υποστηρίζεις τους τρανς ανθρώπους, τους μαύρους, τους μετανάστες, τις λεσβίες, τους γκέι και τους ανάπηρους, είναι καλό. Το να ισχυρίζεσαι ότι είσαι εκείνοι επειδή τους αγαπάς, είναι λίγο ανόητο και διαστρεβλώνει την ιδέα της συμμαχίας. Υποστηρίζω τους ανθρώπους με αναπηρία. Δεν σημαίνει ότι είμαι κι εγώ ανάπηρη και το να λέω ότι έχω αναπηρία με οποιονδήποτε τρόπο είναι ένα ψέμα και δεν βοηθάει καθόλου τους ανθρώπους που ισχυρίζεσαι ότι υποστηρίζεις».

Μετά τον καταιγισμό τουίτ, η Μιλάνο απάντησε, γράφοντας: «Είμαι ευτυχισμένη που αυτό το τουίτ πυροδότησε τη συζήτηση. Λυπάμαι αν προσέβαλε κάποιους. Σας βλέπω και σας ακούω. Αλλά μια μικρή υπενθύμιση: η ενσυναίσθηση δεν είναι κακό πράγμα. Η μικρή διαφορά είναι σημαντική όπως και η κυριολεκτική ερμηνεία δεν είναι πάντα προβλεπόμενη. Και μπορώ να ταυτιστώ με και όχι να ταυτιστώ ως. Και τα δυο είναι ισχυρές ερμηνείες».

Πηγή: Daily Mail