ΔΙΕΘΝΕΣ
17/02/2021 12:20 EET

Αλλα 200 εκατ. εμβόλια Pfizer-BioNTech για την Ευρωπαϊκή Ενωση

Θα παραδοθούν μέσα στο 2021 - περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς.

AP Photo/Francois Mori, Fil
.

Οι εταιρείες Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν σήμερα ότι ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την προμήθεια άλλων 200 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου τους για τον κορονοϊό στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής και της Γερμανικής εταιρείας, οι δόσεις αυτές προστίθενται στα 300 εκατομμύρια εμβόλια που έχουν ήδη παραγγελθεί και η Ευρωπαϊκή Ενωση μπορεί να ζητήσει κι άλλα 100 εκατομμύρια.

Οπως τονίζεται στην ανακοίνωση, τα 200 εκατ. θα παραδοθούν μέσα στο 2021 - περίπου 75 εκατ. το δεύτερο τετράμηνο της χρονιάς.

Το εμβόλιο των Pfizer-BioNTech είναι το πρώτο από τα τρία που έχουν εγκριθεί μέχρι στιγμής για χρήση στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η οποία αντιμετωπίζει έντονη κριτική για την καθυστέρηση της έναρξης της εμβολιαστικής καμπάνιας, σε σύγκριση με χώρες όπως το Ισραήλ, οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Τα άλλα δύο εμβόλια που έχουν εγκριθεί είναι των Moderna και AstraZeneca.

″Δουλεύμε ασταμάτητα για να υποστηρίξουμε τις εμβολιαστικές καμπάνιες στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο, διευρύνοντας τις δυνατότητες παραγωγής μας” δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, δήλωσε από την πλευρά του ότι η εταιρεία του θα αρχίσει αυτόν τον μήνα την παραγωγή στο νέο εργοστάσιό της, στο Μάρμπουργκ της Γερμανίας, προσθέτοντας ότι ενισχύει το δύκτυό της με επιπλέον συνεργάτες.

″Συνεχίζουμε να διερευνούμε, μαζί με κυβερνήσεις, αρχές και συνεργάτες σε όλα τα επίπεδα, το πώς μπορούμε να ανταποκριθούμε σε ακόμα μεγαλύτερη ζήτηση των εμβολίων μας στο μέλλον” δήλωσε ο Σαχίν.

Στην ανακοίνωση των εταιρειών για τη νέα συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν υπήρχαν πληροφορίες για τις οικονομικές λεπτομέρειες.