ΠΟΛΙΤΙΚΗ
26/02/2018 10:19 EET

Αλλαγή ρότας στη ΝΔ από την υπόθεση Novartis

Eurokinissi

Με τις εκτιμήσεις των επιτελών της ΝΔ να συγκλίνουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει να βαδίσει προς τις εκλογές με ατζέντας σκανδαλολογίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να ακολουθήσει έναν εντελώς αντίθετο δρόμο, πυκνώνοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις του, με περιοδείες, επισκέψεις και ομιλίες ανά την επικράτεια.

Το στίγμα των προθέσεων του άλλωστε, έδωσε ο ίδιος κατά την πρόσφατη τηλεοπτική του συνέντευξη, κάνοντας σαφές ότι από εδώ και στο εξής, θα επιμείνει στις προτάσεις του για το μέλλον της χώρας, στην ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων των πολιτών, αρνούμενος έτσι να πάρει μέρος «σε μια πολιτική διαμάχη η οποία δίνει έμφαση στο διχασμό και στη λάσπη».

Ίσως για αυτό ήδη το Σαββατοκύριακο που πέρασε, επέλεξε να επισκεφθεί για τρίτη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα την πληγείσα από ισχυρές πλημμύρες περιοχή της Μάνδρας, ενώ βρέθηκε ακόμα και σε αγώνα μπάσκετ στη Μεταμόρφωση, ανάμεσα σε μικρά παιδιά και παλαίμαχους καλαθοσφαιριστές, για τις ανάγκες του κοινωνικού παντοπωλείου της περιοχής.

Την εβδομάδα που ξεκίνησε ο πρόεδρος της ΝΔ θα βρεθεί την Πέμπτη στους Δελφούς για,να μιλήσει σε πάνελ του Delphi Economic Forum με τον δημοσιογράφο Martin Wolf, ενώ στις 6 και 7 Μαρτίου θα βρίσκεται στη Ρόδο και στη Σύμη, στο πλαίσιο των εορτασμών για την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων στην Ελλάδα.

Μέσα από αυτή την επικοινωνιακή στροφή στην γαλάζια ατζέντα, κεντρική επιδίωξη τους είναι να αναδειχθεί ότι η επιχείρηση διχασμού της ΝΔ μέσω της υπόθεσης Novartis έπεσε στο κενό, ενώ την ίδια στιγμή, στην οδό Πειραιώς θεωρούν ότι η υπόθεση έχει γυρίσει μπούμερανγκ για το Μέγαρο Μαξίμου.

Μέσα σε αυτό το κλίμα συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ σημείωναν με νόημα τις αποστάσεις κορυφαίων στελεχών της κυβέρνησης, από την υπόθεση Novartis, όπως του Ευκλείδη Τσακαλώτου, αλλά και τις επιφυλάξεις που διατυπώνουν άλλα στελέχη της λεγόμενης ομάδας των «53», ανάμεσα τους και ο Νίκος Φίλης.