ΔΙΕΘΝΕΣ
09/04/2019 19:50 EEST | Updated 10/04/2019 13:25 EEST

Ληστεία σε αεροπλάνο στο αεροδρόμιο των Τιράνων. Nεκρός ο ένας δράστης

Οπως επιβεβαίωσε η αλβανική αστυνομία, ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών, είναι ο Αντβίν Μουράτι, ο βαρυποινίτης δραπέτης, από τις φυλακές των Τρικάλων, το 2013.

Anadolu Agency via Getty Images

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία αστυνομικού περιεχομένου εκτυλίχθηκαν στο αεροδρόμιο των Τιράνων την Τρίτη 9 Απριλίου, καθώς ένοπλοι άρπαξαν δέκα εκατομμύρια ευρώ, την ώρα που υπάλληλοι τα φόρτωναν σε αεροσκάφος, των αυστριακών αερογραμμών!.

Οι πέντε ληστές οπλισμένοι με καλάσνικoφ και χειροβομβίδες πέρασαν στην πίστα του αεροδρομίου, επιβαίνοντας σε κλειστό ημιφορτηγό και ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους, που εκείνη την ώρα, φόρτωναν τους σάκους με τα χρήματα σε αεροπλάνο, που είχε προορισμό την Βιέννη.

Υπό την απειλή των όπλων άρπαξαν τους σάκους με τα χρήματα, τους φόρτωσαν στο βαν και διέφυγαν.

Ένας πυροσβέστης που τους αντιλήφθηκε, ειδοποίησε την αστυνομία που τους καταδίωξε και σε ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκε ένας από τους ληστές.

Οπως επιβεβαίωσε η αλβανική αστυνομία, ο νεκρός, κατά την ανταλλαγή πυρών, είναι ο Αντβίν Μουράτι, ο βαρυποινίτης δραπέτης, από τις φυλακές των Τρικάλων, το 2013.

Δεν είναι, ωστόσο, γνωστό εάν σκοτώθηκε από όπλο της αστυνομίας ή της ομάδας ληστών, οι οποίοι διαφεύγουν ακόμα της σύλληψης, μαζί με τα χρήματα, καθώς εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο σε κάποιο σημείο της διαδρομής και μεταβιβάστηκαν σε άλλο, όμως όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, είναι γνωστοί πλέον στις Aρχές. 

 Η αστυνομία θεωρεί τον Μουράτι εγκέφαλο της σπείρας και διοργανωτή άλλων δυο ακόμα ληστειών που έγιναν στο αεροδρόμιο των Τιράνων το 2016 και το 2017.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται αλβανικά ΜΜΕ, τα χρήματα ανήκαν σε ασφαλιστικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Αλβανία και είχαν μεταφερθεί με οχτώ οχήματα στο αεροδρόμιο.

Είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία τρία χρόνια, που ληστεύονται χρηματαποστολές στο αεροδρόμιο των Τιράνων.

Τον Ιούνιο του 2016 τρία άτομα είχαν εισβάλει στο αεροδρόμιο και αφαίρεσαν από όχημα χρηματαποστολής που επρόκειτο να μεταφορτώσει σε αεροπλάνο σάκους που περιείχαν 1.000.000 ευρώ σε χαρτονομίσματα . Τον Φεβρουάριο του 2017 ένοπλοι είχαν ακινητοποιήσει όχημα χρηματαποστολής λίγο έξω από το αεροδρόμιο και είχαν αφαίρεσαν 3.500.000 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ